Zadnji komentari

Azov objavio strašne fotografije ranjenika koji se bore u čeličani u Mariupolju

Pin It

azov

Ne prestaju ruski napadi na čeličanu Azovstalj u Mariupolju, iz zraka, s mora i s kopna. Pripadnici vojne postrojbe Azov na svojem su Twitter profilu u utorak navečer objavili strašne fotografije ranjenika koji borave u zastrašujućim i nehigijenskim uvjetima u čeličani u Mariupolju, bez adekvatne medicinske pomoći, i dalje se odupirući neprijatelju. Napisali su: Cijeli civilizirani svijet mora vidjeti

“Cijeli civilizirani svijet mora vidjeti uvjete u kojima se nalaze ranjeni, osakaćeni branitelji Mariupolja i djelovati!

U potpunim nehigijenskim uvjetima, s otvorenim ranama zavijenim nesterilnim ostacima zavoja, bez potrebnih lijekova, pa čak i hrane.” – objavila je bojna Azov na svojem Twitter profilu.

“Zar Ukrajina i svjetska zajednica sada nisu u stanju zaštititi ih i brinuti se o njima? Zahtijevamo hitnu evakuaciju ranjenih vojnika na teritorije pod kontrolom Ukrajine, gdje će im biti pružena pomoć i odgovarajuća skrb.”

“Pozivamo UN i Crveni križ da pokažu svoju humanost i potvrde temeljna načela na kojima ste stvoreni spašavajući ranjenike koji više nisu borci. Vojnici koje vidite na fotografiji branili su Ukrajinu po cijenu vlastitog zdravlja.” – piše Azov.

Azov

Image

Azov

Azov

U protekla 24 sata, objavili su, izvršena su 34 leta na teritorij tvornice Azovstal, koju brane branitelji Mariupolja, uključujući 8 letova strateških bombardera. Ne prestaju s radom neprijateljska pomorska i cijevna artiljerija, MLRS, UR-77, tenkovi i drugo.

Za Sky News javio se poručnik Illya Samoilenko iz bojne Azov koji je rekao da bi svaki dan u Mariupolju ‘mogao biti naš posljednji’ budući da su ukrajinske oružane snage pod opsadom ruske vojske.

“Nitko nije od nas očekivao da ćemo se toliko dugo odupirati Rusima. Mi se ipak borimo. Imamo teške gubitke. Imamo vrlo malo zaliha, što bi moglo značiti našu smrt ili da nas neprijatelj zarobi, što također znači smrt. To bi imalo vrlo loše posljedice za ukrajinsku borbu”, rekao je, te pozvao međunarodnu zajednicu da im pomogne.

Čeličana Azovstalj još je jedina točka otpora u herojskom ukrajinskom gradu Mariupolju, kojeg su okupirali Rusi nakon dva mjeseca teških borbi i opsade. Grad su Rusi sravnili sa zemljom, te je stanovništvo ubijeno ili protjerano.

Izvor: narod.hr