Zadnji komentari

Šimpraga je na vrijeme shvatila kako se uspinje po stranačkoj hijerarhiji

Pin It

Ništa nismo napravili, sami sebi smo zabili gol. Tim riječima nezadovoljnici u HDZ-u komentiraju nedavnu rekonstrukciju Vlade, u sklopu koje je bez potpredsjedničke pozicije ostao SDSS-ov aferaš Boris Milošević. Umjesto njega, na opće razočaranje niza HDZ-ovaca, u Vladu je ušla Anja Šimpraga, mlada nada stranke na čijem je čelu godinama najpoznatiji hrvatski Srbin Milorad Pupovac.

Sjeća se dobar dio hrvatske javnosti mlade Anje po onom famoznom govoru u sabornici u kojem se prisjetila Oluje, opisujući sebe kao uplakanu djevojčicu koja je protjerana iz grada. Protjerali su je, dakako, oni koji su tih ratnih godina oslobađali taj kraljevski grad. Jasno je HDZ-ovcima da Plenković zbog Pupovčeve potpore u Saboru nije imao izbora nego surađivati sa SDSS-om, no nejasno je kako su se doveli u poziciju da im u Vladu ulazi Šimpraga koja je u javnosti, na konzervativnoj političkoj sceni i među braniteljskom populacijom, prilično loše percipirana premda iza sebe nema nekih afera. Ono što HDZ-ovcima nije jasno, jasno je Kninjanima, pa i članovima Šimpragina SDSS-a koji kažu da Pupovac lojalniju osobu nije mogao dobiti.

Premda mlada žena, Šimpraga je na vrijeme shvatila kako se uspinje po stranačkoj hijerarhiji pa je svojem šefu u svakom trenutku bila na raspolaganju ne postavljajući suvišna pitanja.

Oni koji Šimpragu poznaju opisuju je kao susretljivu mladu ženu kojoj se u svakom trenutku mogu obratiti te tvrde kako ona vjerojatno, da je bila na Miloševićevu mjestu, ne bi postupala puno drugačije. Ne smatraju kninski Srbi Miloševićev pokušaj namještanja natječaja pogodovanjem, nego to zdravo seljački nazivaju izlaženjem u susret, nadajući se da će im i njihova kolegica Šimpraga u svakom trenutku biti na raspolaganju.

dnevno.hr