Zadnji komentari

Zelenskij kaže da je Rusija pretvorila Donbas u pakao

Pin It

rat donbas - Najnovije i najčitanije vijesti - Index.hr

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij optužio je Rusiju da je pretvorila istočnu regiju Donbas u “pakao” dok tamo bjesne intenzivne borbe, javlja BBC u petak.“Regija Odese pod stalnim je udarima kao i gradovi središnje Ukrajine. Donbas je u potpunosti uništen”, rekao je Zelenskij u svom obraćanju iz Kijeva u noći na petak.

“Za sve ovo Rusija nema i ne može imati vojnog objašnjenja. Ovo je namjeran i kriminalan pokušaj da se ubije što više Ukrajinaca. Da se uništi što više kuća, društvenih objekata i poduzeća”, rekao je ukrajinski predsjednik.

Ukrajinsko ministarstvo obrane je u četvrtak optužilo Rusiju jačanje svojih napada u Donbasu i sprečavanje civila da pobjegnu.

“Regija Odese pod stalnim je udarima kao i gradovi središnje Ukrajine. Donbas je u potpunosti uništen”, rekao je Zelenskij u svom obraćanju iz Kijeva u noći na petak.

“Za sve ovo Rusija nema i ne može imati vojnog objašnjenja. Ovo je namjeran i kriminalan pokušaj da se ubije što više Ukrajinaca. Da se uništi što više kuća, društvenih objekata i poduzeća”, rekao je ukrajinski predsjednik

Evo zašto Ukrajinsko ministarstvo obrane je u četvrtak optužilo Rusiju jačanje svojih napada u Donbasu i sprečavanje civila da pobjegnu.

kamenjar.com