Zadnji komentari

Rodna ideologija ulazi na velika vrata, zašto nitko nije stao u obranu naše djece?

Pin It

Rodna ideologija: Naputak za odgojitelje vrtića u Berlinu - "Murat glumi  princezu. Alex ima 'dvije mame' a Sophie se sada zove Ben" – narod.hr

I. hetero parada ponosa održat će se 8. listopada 2022. u 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Pokretač je Alin Kavur, poznatiji kao Dado iz Smogovaca, inače dopredsjednik Vijeća Gradske Četvrti Donja Dubrava. Upravo smo od Kavura zatražili odgovore na pitanja o paradi i njegovu osobnom životu.

Narod.hr: Organizator ste hetero povorke u Zagrebu. Kako ste došli na tu ideju? Tko Vas je prvi podržao?

Alin Kavur: Pokretač sam “1. Hetero parade ponosa” u Lijepoj Našoj. Sudjelujem u organizaciji koja se sastoji od osoba s kojima ću zajedno iznijeti ovu inicijativu (organizacija, koordinacija, medicinski i pravni tim…). Uvidio sam kako pod krinkom ratifikacije Istanbulske konvencije i dolaskom nove vlasti u Zagrebu, rodna ideologija ulazi na velika vrata. Aktivističke skupine ulaze u vrtiće s ciljem nametanja rodne ideologije. Kao tata i djed zapitao sam se zašto nitko u RH nije stao u obranu naše djece i tada sam odlučio pokrenuti ovu inicijativu.

Narod.hr: Što je glavni cilj i inicijativa povorke?

Alin Kavur: Glavni je cilj zaštiti našu djecu. Tražimo da se uvede u zakon o obrazovanju u RH obavezna suglasnost roditelja kod seksualnog odgoja bilo kojeg hetero ili homoseksualnog sadržaja. Tražimo da se zabrane hormonalne i kirurške intervencije u tranziciji spola djeci mlađoj od 18 godina.

Narod.hr: Kakva je bila reakcija okoline, jesu li ljudi bili pomalo začuđeni?

Alin Kavur: Okolina je odreagirala pozitivno. Na nama je sada približiti okolini riječ “hetero” – pogotovo starijoj populaciji koja još uvijek ne znaju značenje te riječi. Poslije ove prve pressice reakcije su pozitivne.

Narod.hr: Kako komentirate potvrdu HZZO-a da osigurane osobe u Hrvatskoj, koje pate od “rodne disforije” i žele “promijeniti spol”, mogu to učiniti na teret obveznog zdravstvenog osiguranja?

Alin Kavur: Moje je osobno mišljenje da ima puno prioritetnijih stvari koje bi trebale ići na teret HZZO-a. Nisam kompetentan odgovoriti koji su to prioriteti. Mišljenja sam da kompetentniji odgovor na ovo pitanje može dati dr. Herman Vukušić, koji je ujedno i dio našeg tima.

Narod.hr: Poznati ste i po svoj ulozi u Smogovcima, kakvo Vam je bilo to iskustvo?

Alin Kavur: Na vaše pitanje o Smogovcima u kojima sam glumio Dadu, mogu reći da je bilo jedno prelijepo iskustvo.

Narod.hr: Sjećate li se neke zgode ili anegdote sa snimanja?

Alin Kavur: Zgoda tijekom snimanja koja je meni ostala u sjećanju je scena kada mi Marina opali šamar. Naime, ponavljali smo je jer sam se prerano izmaknuo, zatim je uslijedio pravi šamar od Marine. Toliko me ošamarila da su me za iduću scenu morali šminkati jer su se vidjeli prsti od šamara na mojem obrazu.

Narod.hr: Što danas radite?

Alin Kavur: Danas sam dopredsjednik Vijeća Gradske Četvrti Donja Dubrava, voditelj na OTV- u, ponosan tata i djed.

Narod.hr: Je li za Vas bio veliki korak povratak u RH nakon života u Australiji?

Alin Kavur: Povratak u domovinu bio je definitivno veliki korak. Tako veliku životnu odluku olakšala mi je moja ljubav prema domovini.

Narod.hr: Otac ste i djed, što Vas motivira u Vašem svakodnevnom životu?

Alin Kavur: Motiviraju me prije svega moja djeca, moje kćeri i moji sinovi te unuci koje vidim jednom godišnje jer žive s kćerkom u Australiji. Motivira me rad u lokalnoj politici, projekti za dobrobit građana kao npr. izgradnja pješačkog pothodnika Trnava. Aktivno sam uključen u humanitarni rad to mi sve daje zadovoljstvo i motivaciju za boljitak Lijepe Naše. Ovim putem zato pozivam sve građanke, građane ,roditelje, bake i djedove dođite 08.10.2022. u 12:00 sati na Trg bana Josipa Jelačića i podržite nas. Jasno i glasno kao većina moramo zaštititi našu djecu od nametanja rodne ideologije.

Podrška prve heteroseksualne povorke ponosa u Zadru

Podsjetimo, prošloga vikenda, u subotu 3. rujna, Adela Frank i Anadia Kožul, inače gradske vijećnice s nezavisne liste Enija Meštrovića, podržale su u Zadru održavanje 1. Straight pride Zagreb – prvu povorku heteroseksualnih osoba, koju je pokrenuo naš sugovornik iz Zagreba.

“Danas sam posjetio naš predivan grad Zadar. Prije svega ovim putem želim zahvaliti gospođi Adeli Frank kao i gospođi Anadiji Kožul. Pokazale su i potvrdile velikodušnost i gostoprimstvo grada Zadra i njegovih građana. Razlog zbog kojih nam treba prva heteroseksualna parada ponosa: svjedoci smo rodne ideologije koja je ušla na velika vrata u Hrvatsku. Najbolji primjer za to je osvajanje medijskog prostora, a lobisti rodne ideologije sada su odlučili proširiti svoj utjecaj kako u obrazovanju tako i u zdravstvenom sektoru”, kaže Kavur.

Gospodin Kavur inicirao je sastanak s nadbiskupom Bozanićem. Datum sastanka gosp. Kavuru bit će javljen tijekom idućeg tjedna.

Izvor: narod.hr