Zadnji komentari

Počeo masovni bijeg iz Rusije, letova je sve manje, Kremlj odbio odgovoriti na pitanje o zatvaranju granica

Pin It

Kid, Boy, Fear, Afraid, Child, Running, Running Away, Take Refuge, Flee,  Escape, png | PNGWing

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbio je u srijedu odgovoriti na pitanja o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se spriječio bijeg vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena djelomična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini. 

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale u srijedu nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 pričuvnika, prenosi britanska agencija Reuters.

Podaci Google Trendsa pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniju rusku web stranicu za kupnju karata za letove.

Izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji, oba odredišta koja Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su u srijedu, prema podacima Aviasalesa, a ni neke linije s međuslijetanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, također nisu bile dostupne.

Glasnogovornik Dmitrij Peskov kazao je novinarima da će ruska vlada "vrlo brzo" objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista s vojnim iskustvom za služenje u Ukrajini.

Air Srbija 

AIR Serbia je ostala gotovo jedina europska aviokompanija koja prometuje direktno prema Moskvi. Nakon što su gotovo sve europske zemlje uvele zabranu letova ruskih aviokompanija, letovi Aeroflota i drugih ruskih avioprijevoznika prema Europi su otkazani, a Rusija je recipročno uvela zabranu letova europskih avioprijevoznika prema toj zemlji.

Kako Srbija nije uvela zabranu letova ruskih aviokompanija, no one u Srbiju ne mogu sletjeti zbog zabrane preleta susjednih država, srpska nacionalna aviokompanija među rijetkim je aviokompanijama u Europi koja ima pravo slijetanja u Rusiju.

Kao što smo već spomenuli, nakon što je Putin najavio "djelomičnu" mobilizaciju, brojni ljudi krenuli su u bijeg od rata. Na službenoj web stranici Air Srbije, vidljivo je da su svi letovi iz Moskve za Beograd  - rasprodani.

direktno.hr