Zadnji komentari

Vatreni su hrvatski 'Bojni brod'

Pin It

Navijači hrvatske nogometne reprezentacije dobivaju svoj digitalni token  VATRENI - Kriptovalute @ Bug.hr

Vrijedi, međutim, istaknuti da i unutar Hrvatske postoje krugovi koji – kao i ona snaha u Šumi Striborovoj – ne mogu skriti svoj zmijski jezik kad god Hrvatska na bilo kojem planu ostvaruje pobjede. Smetale su im ratne pobjede devedesetih, a smetaju im danas i one športske. Smeta im što je Dalić pobjedu protiv Brazila posvetio braniteljima. Trebao je valjda Aci Rankoviću ili prvoj proleterskoj brigade?

Uoči jučerašnje utakmice Davor Dijanović objavio je tekst  Hrvatski „bojni brod“ ponovno smeta frustriranim mrziteljima.

Talijanska La Gazzetta dello Sport odlično je sročila mišljenje o hrvatskom nogometnim odabranicima na ovogodišnjem prvenstvu u Kataru: „Hrvatska je mala, ali ponosna. Ona ne pjeva, ne pleše, ona trči i ne popušta. Oni se bore više nego zabavljaju. Hrvatska je jedan od najgorih protivnika koji vas može dopasti na putu do titule. U nokaut rundi ta se momčad pretvara u bojni brod!”.

No hrvatski „bojni brod“ ponovno smeta mnogima. Ne mislimo tu prije svega na istočne „komšije”. Oni koji uvijek gube imaju se pravo ljutiti. Oni su za nas posve nebitni. Vrijedi, međutim, istaknuti da i unutar Hrvatske postoje krugovi koji – kao i ona snaha u Šumi Striborovoj – ne mogu skriti svoj zmijski jezik kad god Hrvatska na bilo kojem planu ostvaruje pobjede. Smetale su im ratne pobjede devedesetih, a smetaju im danas i one športske. Smeta im što je Dalić pobjedu protiv Brazila posvetio braniteljima. Trebao je valjda Aci Rankoviću ili prvoj proleterskoj brigade?

https://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/d-dijanovi/40833-hrvatski-bojni-brod-ponovno-smeta-frustriranim-mrziteljima.html

Niz je takvih reagiranja na komentar prof. dr. sc. Žarka   Puhovskog koga je Predsjednik države nazvao drukerom pa sam svoju knjigu o Puhovskom tako i nazvao:

J. Pečarić, Druker, Portal dragovoljac.com, 2020.:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/druker.pdf

Sjajan komentar dala je Andrea Latinović na portalu direktno.hr:

PA ŠTO I AKO IZA LUKE MODRIĆA 'STOJI TUĐMAN', GOSPODINE PUHOVSKI?

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/33161-pa-sto-i-ako-iza-luke-modrica-stoji-tudman-gospodine-puhovski

Njen tekst dajem u Prilogu, ali bilo je i drugih reagiranja:

https://narod.hr/hrvatska/prof-ivanka-pavic-kako-je-puhovski-preko-modrica-nesvjesno-velicao-tudmana

Meni je posebno drago kada vidim kako neki od ovih o kojima piše Dijanović nazivaju druge imenima koji zapravo pripadaju njima samima:

https://narod.hr/sport/dezulovic-ne-volim-hrvatsku-reprezentaciju-jer-su-mali-debili-doveli-thompsona-da-im-pjeva  

Međutim Puhovski je doista dobro povezao Dalića i Tuđmana. Ipak on dobro zna da i Vatreni i Tuđman čine Hrvate ponosnima, kao što je to isto Dežulović shvatio kad je u pitanju veza Vatrenih i Thompsona o čemu sam pisao u tekstu: VATRENI I STUDENTSKE STIPENDIJE U SISAČKOJ BISKUPIJI

https://bezcenzure.hr/toptema/vatreni-i-studentske-stipendije-u-sisackoj-biskupiji/

Priča o kojoj sam pisao u jednoj od knjiga koje sam darovao Sisačkim studentima zanimljiva je i danas:

https://narod.hr/sport/tomasevica-pitali-bi-li-mu-smetalo-da-na-doceku-vatrenih-nastupa-thompson-evo-sto-je-rekao

Ipak kod Puhovskog je to očitije jer je Dalića povezao s Utemeljiteljem RH.

Zapravo trebao bih zahvaliti Puhovskom na takvom komentaru jer sam sam sebi prebacivao što u svom tekstu nisam upozorio na treće mjesto sa Svjetskog prvenstva 1998. i tadašnje vezu HRVATSKOG predsjednika i Ćire Blaževića.

Pogledajte moj komentar dan 2002. godine dan u knjizi

Dr. Franjo Tuđman – vizije i postignuća, Rasprave za okruglim stolom uz drugu obljetnicu smrti prvoga hrvatskog predsjednika, Zagreb 2002., str. 226-227.

Važnost nacionalnog ponosa

      Htio bih samo pozdraviti izlaganje gospodina Škegre, jer mi se čini da je ključno što iz njegova izlaganja slijedi da bez povratka državotvornog hrvatstva na vlast u Hrvatskoj nema prosperiteta Hrvatske. S državotvornim hrvatstvom budio bi se ponos koji treba iskoristiti, elan koji bi nosio ljude u progres i napredak. Možda bi čak mogao usporediti s nečim što je i danas malo zamjereno našem prvom Predsjedniku. A to je da se miješao u nogomet. Sjetimo se da je Nenad Ivanković napisao da je predsjednik Tuđman, u stvari, osvojio treće mjesto na nogometnom prvenstvu svijeta. To je upravo ovo o čemu je govorio gospodin Škegro. Ja bih samo dodao, da se ne slažem s Nenadom Ivankovićem. Ja mislim da je predsjednik Tuđman osvojio prvo mjesto, ali Ćiro nije bio baš dovoljno dobar pa smo došli samo do trećeg mjesta. To je šala naravno. A sjećate li se kako su tada engleske novine reagirale na uspjehe Vatrenih? Neke novine su rekle da su Hrvati najogavniji malobrojni, ili kako su oni rekli, mali narod u Europi. Razlog zašto je to tako je to što mi imamo ponos. Ponos! To im je bio argument. Malobrojni smo narod, a izgleda da ponos mogu imati samo oni veliki ili samo koji su u krugu onih izabranih.

(Možemo razumjeti tadašnja pisanja Engleza. Pobijedili smo ih. Danas pišu drugačije:

https://net.hr/sport/sp-katar/strani-mediji-o-vatrenima-bf2462b4-77df-11ed-9f08-3e2dbbdfa07a

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/sp-2022/engleski-mediji-odusevljeni-hrvatima-na-svjetskom-prvenstvu---755936.html

https://net.hr/sport/sp-katar/englezi-objavili-dirljiv-tekst-o-modricu-srbi-su-mu-ubili-djeda-i-hrvati-su-se-morali-boriti-za-sve-98f3097c-792b-11ed-9f13-ee84b21c9397 )

Na predstavljanju knjige bio je i Ćiro. Poslije nekoliko dana gledam ga na HTV-u. Pitanje o utjecaju Predsjednika na Vatrene i osvojeno treće mjesto i ne mogu vjerovati: Ćiro kaže kako je Franjo izborio prvo mjesto, ali je on zabrljao pa su bili treći. Poslije mi kažu da je dan prije bio gost na tribini u Dubravi i to isto im kazao. Da, to je Ćiro!

A takav je sigurno i Dalić. Ostaje Vatrenima borba za ponavljanje Ćirinog rezultata, tj. te njegove 'brljotine' iz 1998.

Ali ipak danas to nije isto kao tada. Tada smo polufinalnu utakmicu izgubili. Jesmo i jučer. Ali kako?

Pogledajmo tekst

ENGLESKE LEGENDE NEZADOVOLJNE, SMATRAJU DA JE HRVATSKA OŠTEĆENA PROTIV ARGENTINE:

A bivši nogometaši i današnji komentatori u britanskim medijima smatraju da je Hrvatska oštećena.

- Nema šanse da je to kazneni udarac - rekao je Garry Neville. - Nisu čak ni pregledali snimku. To nije jedanaesterac - misli Ian Wright.

- Slažem se, to nije jedanaesterac - dodao je Roy Keane.

I HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja potvrdio je da je sudac pogriješio.  - Livaković je kao vratar ima sva prava i mogao je ući i postaviti kako se postavio. Desnu je nogu na vrijeme spustio na vrijeme i nije srušio igrača. Vratar smije biti u toj putanji - rekao je Strahonja te dodao:  - Ako pažljivo pogledate, vidite da je Livaković napravio sve što vratar treba napraviti. Pogrešna odluka suca jer nije bilo razloga za kazneni udarac. Livaković nije išao na napadača i nije ga namjerno udario, samo je došlo do sudara.

https://www.vecernji.hr/sport/engleske-legende-nezadovoljne-smatraju-da-je-hrvatska-ostecena-protiv-arghentne-1641663

VIDEO LUKA MODRIĆ OGORČEN SUĐENJEM: 'ORSATO JE JEDAN OD NAJGORIH, ČISTA KATASTROFA! PENAL NAS JE UNIŠTIO'

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Argentine u polufinalu 3:0, ali tko zna što bi bilo da talijanski sudac Daniele Orsato nije gadno pogriješio i dosudio kazneni udarac za Argentinu. Prvo nije dosudio korner za vatrene, da bi u idućoj akciji krivo procijenio te umjesto kontraprekršaja, sudio je penal za gaučose. Kapetan Luka Modrić bio je jako nezadovoljan suđenjem talijanskog suca što je jasno rekao za argentinsku televiziju Deportiv.

https://m.vecernji.hr/sport/luka-modric-ogorcen-sudenjem-orsato-je-cista-katastrofa-taj-penal-nas-je-unistio-1641689

KAOS NA HRVATSKOJ KLUPI ZBOG PENALA, MANDŽO DOBIO CRVENI, POTJERAN U SVLAČIONICU, DALIĆU ŽUTI KARTON

https://www.vecernji.hr/sport/kaos-na-hrvatskoj-klupi-zbog-penala-mandzo-dobio-crveni-potjeran-u-svlacionicu-dalicu-zuti-karton-1641646

Vinko Ilić u komentaru Dijanovićeva teksta kaže:

… prvih pola sata smo ih imali, a onda je došao taj penal, bez VAR provjere od istog VAR suca koji je u finalu u Rusiji tražio VAR provjeru koja nam je išla na štetu i onda i sada, hm...malo previše koincidencija....? A možda su i veliki ulozi u pitanju. Možda i saznamo jednog dana i koliki...

Da, Bojni brod je pokleknuo u takvim uvjetima. To i ne čudi jer nam se i danas svete zbog pobjede u Domovinskom ratu. Svjetski moćnici su u Domovinskom ratu podržavali fašističku srpsku agresiju, a to rade i danas što je očito kad vidimo da je pozdrav ZA DOM SPREMNI kojim smo se tada obranili i danas nepoželjan u RH, a sami koriste istovjetni ukrajinski SLAVA UKRAJINI.

Ali Vatreni svoje pobjede posvećuju hrvatskim braniteljima koji su pobijedili fašističkog agresora uz pozdrav ZDS. Teško bi itko prebrodio ovakvu krađu o kojoj govore i Engleske legende. Nadajmo se da ću ipak uspjeti i u takvim okolnostima u borbi za treće mjesto. To su im – zapravo – poručili navijači iz Dubrave:

PORAZ? NEMA VEZE!

BAKLJE, NAVIJANJE, TISUĆE LJUDI NA ULICAMA... NE, NE RADI SE O BUENOS AIRESU!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/baklje-navijanje-tisuce-ljudi-na-ulicama-ne-ne-radi-se-o-buenos-airesu-15285905

Josip Pečarić