Zadnji komentari

Vatreni su hrvatski 'Bojni brod' 2.dio

Pin It

Pogledajte posebnu emisiju MAXSporta 'Studio Katar' u kojoj je fokus  stručnjaka na utakmici Hrvatska - Argentina: Svi žele izvodili  jedanaesterce - tportal

Ponosni smo na naše Vatrene, a mene raduje da su ostvarili sve ono o čemu sam pisao u prvom dijelu ovog teksta o Hrvatskom 'Bojnom brodu':

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/33193-vatreni-su-hrvatski-bojni-brod

Vjerujem da je poznato da sam ja Hrvat iz Boke kotorske, pa mi je kao Bokelju posebno draga čestitka iz moje Boke. Objavljena je na Radio DUX-u koji je nedavno dobio nagradu Bogdan Radica  u Hrvatskoj:

ČESTITKA VATRENIMA PREDSJEDNIKA STRANKE HRVATSKE MANJINE U CRNOJ GORI:

Vuksanović - sretni smo i ponosni! Hvala Vatreni!

17. Prosinca 2022.

Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative, reprezentativne stranke hrvatske manjine u Crnoj Gori, bivši zastupnik u crnogorskoj skupštini s hrvatske manjinske liste (bit će opet nakon sljedećih izbora, čvrsto vjerujemo) i ove godine kratko vrijeme ministar u vladi, poslao je večeras putem portala Radio Lux ovu čestitku:

Dragi Vatreni, hvala vam za radost koju ste nam priredili i što ste nas ponovno učinili ponosnima! Posvjedočili ste da se snagom zajedništva i domoljubljem ostvaruju veliki rezultati i dobivaju velike bitke. Vaš uspjeh nadilazi sportske okvire i govori o vrijednostima koje su važne za svakoga pojedinca, jer pobijedili ste znanjem, hrabrošću i ustrajnošću. 

Dragi Vatreni, svojim nastupom na najvećoj sportskom smotri pokazali ste čitavom svijetu da snaga nije u broju, već u srcu i vjeri. Kao takvi vi ste ohrabrenje za svakog čovjeka koji vodi svoje bitke daleko od očiju javnosti i pod teretom svakodnevice. Hvala vam što ste nadahnuli i nas u Crnoj Gori, koja se večeras raduje uspjehu prijateljske Hrvatske. Medalja koju ste osvojili je izazvala oduševljenje ne samo kod Hrvata, već i brojnih drugih crnogorskih građana. 

Sretni i ponosni od srca vam čestitamo!

http://www.radiodux.me/vijesti/drustvo/vuksanovic-sretni-smo-i-ponosni-hvala-vatreni

https://hrvatskonebo.org/2022/12/17/cestitka-vatrenima-predsjednika-stranke-hrvatske-manjine-u-crnoj-gori/

Kao što ste vidjeli u spomenutom tekstu sam pisao o vezi Dalića i Tuđmana (Puhovski), ali sam ja u tu priču dodao i Ćiru Blaževića:

Ne vjerujem da je Dalić uspio pročitati moj tekst, ali kao da jest:

DALIĆ: POSVEĆUJEM OVU MEDALJU ĆIRI BLAŽEVIĆU

“Ovo je medalja za cijeli hrvatski narod, za sve one koji nas prate u cijelom svijetu. Velika čestitka mojim igračima. I nakraju, posvećujem ovu pobjedu onome koji je sve ovo 1998. godine začeo. To je Miroslav Ćiro Blažević. Šefe ovo je za vas, vi ste sve počeli”, kazao je Dalić.

https://kamenjar.com/dalic-posvecujem-ovu-medalju-ciri-blazevicu/

ĆIRO: MENE JE DALIĆ OSTAVIO NA ŽIVOTU JOŠ MALO, POTVRDIO JE VELIKU ISTINU O HRVATSKOJ

“Jesam, sine moj, čuo sam njegove riječi, ganule su me jako. Mene je Dalić ostavio na životu još malo. Vidio sam što mi je Dalić poručio. Zahvalan sam mu na svemu, zahvalan sam mu na tome što je ponovno obradovao hrvatski narod. On je vodio ovu momčad hrabro kao što je Napoleon vodio svoju vojsku i tako opet potvrdio jednu istinu: Hrvatska je nogometna velesila, najveća na svijetu!”, poručio je Ćiro u razgovoru za Sportske novosti.

“Obradovali su cijelu naciju, sve su nas razdragali. Dalić i njegovi igrači napravili su sve nas sretnima do neba. Navijači su bili čudesni kao i sami igrači na terenu. Hrvatska danas može biti samo neizmjerno ponosna! Hvala ti, sine moj”, zaključio je Ćiro razgovor.

https://narod.hr/sport/ciro-mene-je-dalic-ostavio-na-zivotu-jos-malo-potvrdio-je-veliku-istinu-o-hrvatskoj

Spomenut ću i moj članak:

VATRENI I STUDENTSKE STIPENDIJE U SISAČKOJ BISKUPIJI

https://bezcenzure.hr/toptema/vatreni-i-studentske-stipendije-u-sisackoj-biskupiji/

U njemu sam dao čestitku svog kolege iz Švedske Lars-Erika Perssona poslije pobjede nad Brazilom.

Došla je i nova:

Čestitamo što smo dva puta uspjeli uzeti medalju na svjetskom prvenstvu. Čudo, pogotovo s populacijom od 4,5 milijuna I, zasigurno, njihov slavni broj 9 dao je doprinos i podršku na nevjerojatan način.

Subject:

Fwd: elemat

Date:

Sat, 17 Dec 2022 22:13:08 +0100

From:

Lars-Erik Persson

To:

Sanja Varosanec, Josip Pecaric, Neven Elezovic, Ivan Peric, Journal MIA

Tekstualni okvir: 

Congratulations that we two times succeeded to take medal in a world championship. 

I miracle, especially with a population of 4.5 miljon

And, for sure, their famous number 9 contributed and supported in a remarkable way

??❤

Uz zahvalu Larsu sam samo spomenuo da nas je manje od 4 milijuna?

U spomenutom tekstu pišem i o knjizi Matematika, pjesme i nogomet (svom daru stipendistima Sisačke biskupije) u kojoj je niz tekstova o čuvenom sudjelovanju hrvatskog velikana Marka Perkovića Thompsona na dočeku Vatrenih prije četiri godine (sramoti političara u RH koji su to željeli onemogućiti pa mu je isključen i mikrofon). Mnogi su željeli vidjeti Thompsona i danas mada svi znamo da to njemu nije lako i to ne samo zbog činjenice da njegovu „Bojnu Čavoglave“ pjevaju u Ukrajini, a hrvatski političari se boje da bi je on mogao zapjevati na Jelačić placu:

 https://narod.hr/sport/tomasevica-pitali-bi-li-mu-smetalo-da-na-doceku-vatrenih-nastupa-thompson-evo-sto-je-rekao

Ipak mnogi političari u svijetu kliču SLAVA UKRAJII, a istovjetan hrvatski domoljubni pozdrav ZA DOM SPREMNI hrvatski ne smiju jer bi time pokazali svjetskim moćnicima da ne žele biti sluge. A za to nemaju ni hrabrosti ni volje, ili im je svjetonazorski daleko domoljublje.

A na Thompsonovom facebooku je niz poruka Vatrenima i o Vatrenima. Evo zadnje:

Marko Perković Thompson 17h  · 

ČESTITKE BRONČANIM VATRENIMA!????

"...Podignimo sve tri boje, zagrlimo se pred svima. Neka vide da nas ima..."✌?

Thompson & prijatelji - Lijepa li si

YOUTUBE.COM

Thompson & prijatelji - Lijepa li si

Slušatelji Narodnog odabrali - Lijepa li si NAJLJEPŠA DOMOLJUBNA P

https://www.facebook.com/marko.perkovic.thompson/

Josip Pečarić