Zadnji komentari

Trump na konferenciji konzervativaca: Amerika je na rubu ponora i samo je mi možemo spasiti!

Pin It

Jutarnji list - #Donald Trump

“Amerika je na rubu ponora”, tim je riječima bivši američki predsjednik Donald Trump započeo svoj govor kojim je zatvorio godišnju konferenciju američkih konzervativaca CPAC. U govoru je najavio “posljednju bitku” i povratak u Bijelu kuću.

Trump je započeo svoj govor, koji je trajao gotovo dva sata,  izjavom da se SAD “više uništava iznutra nego izvana”.

”Amerika je na rubu ponora i naš pokret je jedina sila na zemlji koja je može spasiti”, rekao je. ”Ono što ćemo učiniti u sljedećih nekoliko mjeseci i sljedećih nekoliko godina odredit će hoće li američka civilizacija doživjeti kolaps i neuspjeh ili će trijumfirati i napredovati kao nikada prije. Ovo nije vrijeme za samozadovoljstvo.”

Trump: Treba isušiti močvaru

Rekao je da republikanci moraju “voditi agresivne, nepopustljive i hrabre populističke” kampanje. Prioritet za sljedećeg predsjednika, rekao je, bit će “isušiti močvaru jednom zauvijek i ukloniti odmetnute birokrate i iskorijeniti duboku državu”.

“Ulice naših gradova kojima upravljaju demokrati natopljene su krvlju nevinih žrtava”, ustvrdio je Trump.

Sredina predizbora u studenom treba biti “nacionalni referendum o užasnim katastrofama koje su radikalni demokrati nanijeli našoj zemlji”, rekao je Trump.

Povratak javne sigurnosti

Republikanska stranka “treba voditi kampanju na jasnom obećanju da će se, ako im se da moć, boriti svim silama kako bi zatvorili granicu, zaustavili val kriminala, pobijedili inflaciju i pozvali Bidenovu administraciju na odgovornost.”

Rekao je da je posao broj jedan za sljedeći Kongres i predsjednika “povratak javne sigurnosti”.

Trump: Držat ćemo muškarce podalje od ženskog sporta

“Držat ćemo muškarce podalje od ženskog sporta”, rekao je Trump prije nego što je na pozornicu izveo Riley Gaines, plivačicu sa Sveučilišta Kentucky koja je kritizirala “transrodnu” plivačicu Liju Thomas.

“Žena donosi kaos”

Trump se dotaknuo i predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, kritizirajući njezino putovanje u Tajvan.

Rekao je: “Luda ​​Nancy Pelosi… Što je radila u Tajvanu? Sve što dotakne okrene se — ne želim to reći jer ne želim da kažu da sam psovao.”

Nastavio je: “Dvaput su me opozvali. Dvaput je zakazala. Žena donosi kaos. I to je upravo ono što se događa. Što se dogodilo u Kini, Tajvanu, što se događa – igrala im je na ruku jer sada imaju izgovor za to što god da rade.”

Izvor: narod.hr