Zadnji komentari

Putin: “Postavljamo nuklearno oružje u Bjelorusiju! Evo kome možete na tome zahvaliti…”

Pin It

Putinov propagandist: 'Uskoro Putin neće imati izbora nego napasti  nuklearnim oružjem' | 24sata

Moskva i Minsk dogovorili su postavljanje taktičkog nuklearnog oružja na teritoriju Bjelorusije, rekao je Vladimir Putin u intervjuu s novinarom Pavlom Zarubinom na TV kanalu Rossiya 24 . “Od 3. travnja počinjemo obučavati posade. A 1. srpnja završavamo izgradnju posebnog skladišta za taktičko nuklearno oružje na teritoriju Bjelorusije”, rekao je ruski predsjednik.

Naglasio je i da je Rusija već pomogla Bjelorusiji u ponovnom opremanju zrakoplova. Osim toga, Minsku je predan raketni sustav Iskander. Razlog za ovakav korak, kaže Putin, bila je najava Velike Britanije o isporuci streljiva Ukrajini s osiromašenim uranom. Istodobno, Putin je primijetio da je Bjelorusija dugo tražila da na svom teritoriju smjesti rusko nuklearno oružje. Dodao je da Moskva čini ono što SAD radi već desetljećima.

“Oni imaju saveznike u određenim zemljama i njihovi nosači su obučeni, njihove posade su uvježbane. I mi ćemo učiniti isto”, izjavio je Putin.

Također je istaknuo da streljivo s osiromašenim uranom koje će Zapad prebaciti u Kijev ne pripada oružju za masovno uništenje, ali na neki način stvara radioaktivnu prašinu i stoga se smatra vrlo opasnim. Prema njegovim riječima, ako se koristi, neminovno će doći do onečišćenja zasijanih površina, što će stvoriti opasnost kako za lokalno stanovništvo, tako i za okoliš, piše Jutarnji list.

priznajem.hr