Zadnji komentari

Podržavajući Izrael, Elon Musk kaže da treba zaustaviti propagandu Hamasa

Pin It

Elon Musk's X takes @X handle from longtime Twitter user

Tehnološki magnat Elon Musk podržao je u ponedjeljak kampanju Izraela protiv Hamasa, rekavši da treba zaustaviti propagandu koja je dovela do krvavog pohoda palestinske skupine i izazvala rat u Gazi.

Vlasnik drušvene mreže X, bivšeg Twittera, Musk je nenadano posjetio Izrael i održao online raspravu s premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Nakon što je Netanyahu ponovio da je uništenje Hamasa preduvjet mira s Palestincima, Musk je pokazao razumijevanje za takvo stajalište.

Nema izbora…I ja bih volio pomoći”, rekao je Musk.

“Oni kojima je cilj ubijanje moraju biti neutralizirani. Mora se zaustaviti propaganda koja od ljudi stvara ubojice. I onda učiniti Gazu prosperitetnom. Ako se to dogodi, bit će to svjetla budućnost”, dodao je.

Netanyahu mu je odgovorio: “Nadam se da ćete se uključiti. Činjenica što ste ovdje govori dovoljno o vašoj predanosti za bolju budućnost”.

Prilikom njihova zadnjeg susreta u Kaliforniji 18. rujna, Netanyahu je pozvao Muska da uvede ravnotežu između slobode govora i borbe protiv govora mržnje nakon pojave antisemitizma na X-u.

Musk je ranije govorio da se protivi svemu što “potiče mržnju i sukobe”. Iskazujući solidarnost s Izraelom, u ponedjeljak je na X-u napisao: “Djela govore više od riječi”.

Kada je prošli mjesec izbio rat u Gazi, Musk je predložio da se njegova mreža komunikacijskih satelita Starlink iskoristi za komunikaciju “međunarodno priznatih humanitarnih organizacija” u palestinskoj enklavi koja je tada bila bez telefonskih veza.

Tomu se usprotivio izraelski ministar komunikacija Shlomo Karhi rekavši da će “Hamas iskoristiti Starlink za terorističke aktivnosti”.

Govoreći o toj temi u ponedjeljak, Karhi je rekao da su Izrael i Musk postigli načelni dogovor da “Starlink u Izraelu, uključujući Pojas Gaze, može raditi samo uz odobrenje izraelskog ministarstva komunikacija”.

kamenjar.com