Zadnji komentari

Marijan Pavliček:: Otvoreno pismo predsjedniku i premijeru RH: Hrvatska nema vremena za mlaćenje prazne slame

Pin It

Marijan Pavliček: Dobro razmislite kome dajete svoj glas na izborima 5.  srpnja - PRESS 032

Upravo ovakvim ponašanjem i međusobnim ophođenjem degradirate funkcije koje obnašate, i onda se pitamo zašto građani ne vjeruju više političarima?!

Hrvatska nema vremena za mlaćenje prazne slame. Stoga krenite raditi posao za koji ste izabrani, a tada za međusobno prepucavanje više nećete imati vremena

Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske gosp. Zorane Milanović,

Poštovani predsjedniče Vlade RH, gosp. Andrej Plenković,

Već tjednima šira hrvatska javnost svjedoči Vašem međusobnom prepucavanju, svađama, podbadanjima, komunikaciji u kojoj jedan drugog ''častite'' neprimjerenim riječima a la ''šmrkavac'', ''herojski zec'', ''piroman'' itd.,  koje ni u kojem slučaju ne doliče funkciji koju trenutno obnašate.

Ne znam jeste li svjesni situacije u kojoj se trenutno nalazi Republika Hrvatska ili se pak kroz ovo prepucavanje namjerno želi skrenuti pozornost s puno važnijih tema koje trenutno muče hrvatsko društvo.

U situaciji kada država Hrvatska prolazi kroz jedno od najizazovnijih razdoblja od svoje samostalnosti,  u situaciji kada se čelni ljudi političkih, sudskih i vojnih struktura tajno sastaju po ilegalnim klubovima tijekom lock downa, dok se državni tajnici, lokalni dužnosnici, predsjednici trgovačkih društava u vlasništvu države uhićuju zbog sumnje na milijunske pronevjere novca, u situaciji kada se državni proračun nalazi zbog pandemije Covida 19 u dubiozi od čak 18 milijardi kuna, u situaciji kada se ukidaju isporuke lijekova bolnicama zbog više milijunskih dugova veledrogerijama, u situaciji kada se ponovno blokiraju računi građana, zadnje što hrvatskim građanima treba su konstantna prepucavanja i svađe premijera i predsjednika države oko potpuno nebitnih tema.

Odrasli ste ljudi, no krajnje je vrijeme da odrastete i u političkom smislu te se uhvatite u koštac sa stvarnim problemima i pokušate ih riješiti. Upravo zato ste dobili potporu hrvatskih građana za obavljanje ovih časnih funkcija, upravo zato primate plaće iz državnog proračuna.

Upravo ovakvim ponašanjem i međusobnim ophođenjem degradirate funkcije koje obnašate, i onda se pitamo zašto građani ne vjeruju više političarima?!

Hrvatska nema vremena za mlaćenje prazne slame. Stoga krenite raditi posao za koji ste izabrani, a tada za međusobno prepucavanje više nećete imati vremena.

S poštovanjem,

Marijan Pavliček

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i

predsjednik Hrvatske konzervativne stranke