Marijačić: Rastjerajte taj smrdljivi ološ iz Novosti i tzv. HND-a u ime slobode, u ime novinarstva i u ime hrvatskoga i srpskog naroda!

Pin It

Kondicija

Nije dovoljno prestati s financiranjem Pupovčevih velikosrpskih Novosti, kao što predlaže Domovinski pokret ako dogovori koaliciju s HDZ-om, nego je u ime slobode, u ime digniteta novinarske struke i u ime hrvatskoga i srpskoga naroda jednostavno potrebno rastjerati taj parazitski i jugosrpski ološ, ne samo iz Novosti, nego i iz njihove ekspoziture, tzv. hrvatskoga novinarskoga društva. 

Danas su održali konferenciju za novinare na kojoj su izrazili zabrinutost najavom Domovinskoga pokreta da će ukinuti financiranje Novosti u iznosu od nevjerojatnih 600 tisuća eura      godišnje iz hrvatskoga proračuna. Ocijenili su to fašističkim udarom tobože protiv novinarske slobode i srpske manjine.

   Sve što im se ne sviđa, Novosti i HND proglašavaju fašizmom i sebe smatraju samoproglašenim zaštitincima slobode i srpske manjine.

  Okomili su se po tko zna koji put na Hrvatski tjednik i u njihovoj velikosrpskoj optici mi smo revizionističko smeće, kako je rekao predsjednik tzv. HND-a Hrvoje Zovko, poznat po podvaljivanju KOS-ovskoga protuhrvatskog uradka u Dnevnik HRT-a, ali je bio i gost crnih kronika u izvješćima o nastranostima na HTV-u.

     Novosti su glasilo Srpskoga narodnog vijeća, a to nije nikakva državna institucija, nego udruga i privatna prćija Milorada Pupovca. Zapošljavaju više od 50 ljudi i praktički nemaju čitateljske publike, prodajna naklada im je oko 600 primjeraka, a uređivačka politika velikosrpska, nerijetko četnička i stubokom jugonostalgična. Nije to jedino njegovo četničko gnijezdo u Hrvatskoj. Rehabilitiraju sve vrijednosti koje je povijest u krvi pregazila 90 -ih i demoniziraju sve  hrvatske koje su nastale na ruševinama te mračne povijesti. Otvoreno i nekažnjeno zazivaju nož, žicu i vatru protiv Hrvatske i Hrvata. 

    I uvjereni su da je hrvatski narod dužan financirati njihov pomračeni um i mržnju. Pomanjkanje svih profesionalnih standarda i bilo kakvoga novinarskog digniteta prikrivaju pozivom na novinarsku slobodu i manjinska prava.  Kako je zgodno koristiti društvene i civilizacijske ideale za racionalizaciju vlastite mržnje i implicitno pozivanje na krvavu osvetu protiv Hrvata, na nove ovčare i škabrnje! Kako je zgodno upakirati specijalni rat koji vodiš u funkciji velikosrpske politike u težnju za apstraktnom pravdom.

   Ne postoji država i narod u svijetu koji financiraju novine ili udruge koje zazivaju osvetu, smrt i negaciju te države i toga naroda. Taj nečuveni povijesni presedan postoji u Hrvatskoj zahvaljujući notornome glupanu i izdajniku Andreju Plenkoviću, čelniku HDZ-a i Vlade RH.

Zato je najava Domovinskoga pokreta da će ukinuti financiranje Novosti ako dogovori Vladu s HDZ-om zapravo relaksirajući dašak slobode i pravde, ali nije dovoljan. 

    Ološ iz Novosti i HND-a jednostavno treba rastjerati iz hrvatskoga novinarstva i društvenoga aktivizma, neka ih financiraju oni čije pjesme pjevaju, arkanove koljačke horde kojima služe, čiju politiku provode i po kojima smrde i zagađuju hrvatski okoliš.

Ivica Marijačić