Zadnji komentari

Migrant zaražen HIVom silovao po BiH

Pin It

Image result for migranti silovanje

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanske županije Srni je potvrđeno da je raspisana tjeralica za maloljetnim migrantom iz Pakistana koji je zaražen virusom HIV-a i prijavljen za silovanje u Bihaću, a pretpostavlja se da je napustio je BiH.

“Prema informacijama koje dobivamo s terena i od samih migranata, ova osoba je napustila područje BiH”, rekao je glasnogovornik županijskog MUP-a Ale Šiljdedić, dodajući se migrantu od 8. veljače gubi svaki trag.

On je istaknuo da je policija uradila svoj dio posla, a da nadležne službe treba pitati zašto u potpunosti nije obavljen nadzor nad tom osobom i izvršena njegova deportacija.

“Mi i dalje pratimo stanje na terenu i ukoliko bude novih informacija da se ova osoba nalazi na području Unsko-sanske županije , mi ćemo postupiti po tjeralici i ponovo ga staviti pod nadzor”, dodao je Šiljdedić.

On je naveo da je 10. prosinca prošle godine jedna žena iz Bihaća prijavila da ju je taj migrant silovao, a to kazneno djelo kasnije je kvalificirano kao spolni odnos s nemoćnom osobom s obzirom na psihofizičko stanje žrtve.

Prema njegovim riječima, policija Unsko-sanske županije identificirala je osumnjičenog i proslijedila izvješće Tužiteljstvu Unsko-sanske županije.

“Nakon toga, postupak je u potpunosti proveden i rješenjem Općinskog suda u Bihaću izdana je zakonska mjera odgojnog nadzora Centra za socijalni rad, kao i mjera obaveznog liječenja na Odjeljenju infektologije, odnosno odjeljenju za HIV virus”, dodao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, migrant je proveden u bolnicu u Sarajevu, gdje je liječen, a nedugo zatim je napustio bolnicu i preuzeli su ga pripadnici Službe za poslove sa strancima.

“Nakon toga, smješten je u centar ‘Ušivak’ u Hadžićima, gdje je trebao biti pod nadzorom ove službe i u postupku deportacije iz BiH”, dodao je on.

Šiljdedić je rekao da se navedena osoba samovoljno udaljila iz ovog centra i da je 7. veljače Federalna uprava policije raspisala za njim tjeralicu, a 8. veljače policija ga je pronašla u kampu “Bira” u Bihaću.

“O svemu je obaviještena i Služba za poslove sa strancima, koja je preuzela dalji rad s navedenom osobom. Međutim, prema informacijama koje sada imam, migrant nije pod nadzorom Službe i nakon ovog datuma gubi mu se svaki trag i ne nalazi se na području oveg županije”, rekao je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije./HMS/

priznajem.hr