Jugoslavenski recidivi u hrvatskoj diplomaciji

Ako kao osnovnu funkciju diplomacije uzmemo predstavljanje države u inozemstvu i promicanje njezinih interesa prilično je jasno kako su rezultati djelovanja hrvatske diplomacije posljednjih dvadesetak godina prilično tanki i suspektni. Diplomatske službe mnogim su diplomatima podebljale kućne proračune, no koristi koje Hrvatska ima od njih često su nepostojeće.

Add a comment

Opširnije...

Autobusom iz Srbije na glasanje u – Hrvatsku

Popularne su autobusne “ture” iz Srbije do Hrvatske. Ekipa Dnevnika Nove TV pronašla je organizatore puta iz Beograda do zadarskog zaleđa, a glasači se prevoze – besplatno. Iz Beograda na izbore u zadarsko zaleđe – autobusom. Od čovjeka čiji kontakt stoji na jednoj od objava na društvenim mrežama, u kojima se Srbe poziva na izbore u Hrvatskoj, doznaju se pojedinosti.

Add a comment

Opširnije...

Škoro: Duopol HDZ-MB365 svojim je upravljanjem doveo grad u stanje bankrota

Godinama smo svjedoci probijanja gradskog plana i proračuna i nenamjenskog trošenja sredstava, koje nas je dovelo do situacije da smo pred stanjem bankrota i krajnje je vrijeme da spasimo što se spasiti da! Domovinski pokret je na svojim stranicama i prezentaciji plana iznio mjere kojima želi spriječiti velike gubitke i situaciju bankrota. 

Add a comment

Opširnije...

Milanović je u pravu kada govori o prevarantima i državnoj sramoti

Zoran Milanović: Bijesan sam, ovo se ne smije događati! - Poslovni dnevnik

Zbori li Predsjednik RH istinu ili se iz nepoznatih razloga okomio na našu progresivnu elitu? Naravno, i ja se moram izjasniti. Mišljenja sam da je predsjednik 100% u pravu. Zgodno i dirljivo zvuči činjenica da takve aperkate u glavu našim jugo-nostalgičarima, orjunašima, titoistima i mrziteljima ove države nikada nije uputio nitko iz stranke koja je stvorila ovu državu i dobila Domovinski rat. Tek nedavno je dio toga izrekao sin pok. predsjednika dr. Franje Tuđmana, Stjepan Tuđman. Ali on niti je političar, a ni član HDZ-a. 

Add a comment

Opširnije...