Uhićenja u Zadru - po zakonu kojeg je potpisao Jakov Blažević, još dok je Tito bio živ

Dvojica komentatora s Facebooka za vrijeđanje premijera Andreja Plenkovića prijavljeni su na osnovu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Da je u pitanju zakon s početka 1990-tih svima je poznato, a pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter sada je ponovno upozorila da je u pitanju zastarjeli propis, piše Telegram.hr.

Add a comment

Opširnije...

Sumorne opaske

Objavljena najpopularnija imena hrvatskih beba - Ljubuški Informativno,  kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Početkom 2015. još sam pokušava biti konstruktivan komentator tekuće društvenopolitičke zbilje pa sam, zgrožen viješću da se u Hrvatskoj tijekom 2014. rodilo najmanje djece otkako se takve statistike vode, napisao kolumnu Čemu sve ako nas ne bude. Očekujući valjda da se još uvijek može nešto promijeniti, kolumnu sam završio apelom:

Add a comment

Opširnije...

Našoj civilizaciji prijeti ulazak u sumrak

Širenju straha je došao kraj i zato svakodnevno vidimo sve više primjera onih koji 'mijenjaju uniforme' i/ili se ispričavaju što su bili zavedeni, ističe dr. Gordan Lauc<br />
 

Sazrelo je vrijeme da se stane na kraj diskriminaciji i segregaciji stanovništva zbog korone

Borba protiv pandemije COVID-a booster dozama postojećih cjepiva nije održiva strategija, upozorili su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Add a comment

Opširnije...

Peternel: Platforma 'Možemo' je diskvalificirana za uvođenje građanskog odgoja

Vrlo je neprimjereno reagirao komentiravši da žali za vremenima kada su u komunističkom sustavu ubijani svećenici. Platforma Možemo je godinama brendirana u inkubatoru sektora navodnih ljudskih prava. To ih u potpunosti diskvalificira da uopće i pomišljaju o uvođenju građanskog odgoja koji bi uključivao ljudska prava, bonton i vladavinu prava

Add a comment

Opširnije...