Nekad pristaše totalitarizma, danas disidenti

Da Dubravka Ugrešić nije otišla zbog progona, još davno je javno posvjedočio profesor Aleksandar Flaker, čovjek pod čijem je mentorstvom Ugrešićka i stasala kao književna teoretičarka. Flaker je u intervjuu za Globus 2010. rekao: ''Ona nije protjerana, nitko je nije tjerao, otišla je na stipendiju u Berlin i tako je to počelo.

Add a comment

Opširnije...

‘HDZ-ovci su navikli da ih Plenković napljuska’

Nema veze što onaj pijan vozi i laže pa lažno naplati osiguranje, znači još i krade. Ali to je normalno za HDZ. Kao što je Winston Churchill rekao – demokracija je savršeni sustav koji sprečava da građani imaju bolju vlast nego što zaslužuju. Nemam ni mrvice suosjećanja s našim građanima jer oni imaju vlast koju žele imati

Add a comment

Opširnije...

Nadmetanje Kine i SAD-a podsjeća na nekadašnje predratno rivalstvo njemačkog Reicha i Velike Britanije

Opinion | Pollution in China - The New York Times

Povijesna iskustva pokazuju da integriranje nove velike sile u međunarodni poredak nije nimalo lagan zadatak. Sila u usponu nastoji proširiti opseg svojih aktivnosti u pokušajima osiguranja sirovina, tržišta i vojnih baza te, tijekom ovoga širenja, dolazi u sukob s drugim silama, čak i ako u procesu širenja svoje moći ne slijedi agresivnu, revizionističku ili riziku sklonu vanjsku politiku.

Add a comment

Opširnije...