Zadnji komentari

HRVATSKI VITEZ VINKO VICE OSTOJIĆ – S NAMA JE!

Ispovijest mučenika: Prošao je Križni put, zatvore i logore, a danas slavi  90. rođendan

U utorak, 06. srpnja ove godine, u Njemačkoj je preminuo Vinko Vice Ostojić. Bio je hrvatski vojnik, zarobljen na Bleiburgu, nakon čega je sudjelovao u Križnom putu, koji je samo čudom preživio… Cijeli svoj život svjedočio je o tragedijama koje su snašle naš narod nakon jugoslavenske komunističke okupacije 1945. godine. Vice je s ponosom dočekao slobodnu Hrvatsku, no, tu njegova borba nije prestala...

Add a comment

Opširnije...

UHBDR91.: Natječaj za najkraću priču o Domovinskome ratu!

Domovinski rat - GrubišnoPolje.hr

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je I. natječaj za najkraću priču na temu hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Naime, svojedobno je Ernest Hemingway na jednoj salveti  sa stola , na nju napisao 6 riječi i proslijedio je svima da pročitaju. Nakon što su pročitali „priču“ svi su se jednoglasno složili da je on bio u pravu, odnosno da je to najkraća priča ikad ispričana.

Add a comment

Opširnije...

Mladen Pavković objavio knjigu o Igoru Mandiću

Iz tiska je izašla nova knjiga Mladena Pavkovića, jednog od najagilnijih hrvatskih publicista, pomalo neobična naslova – „Zbrda-zdola ili tako je govorio Igor Mandić“. Riječ je o knjizi u kojoj su prikupljena  razmišljanja, kritike, analize i štošta drugo, koje je napisao ili izgovorio ovaj svestrani pisac.

Add a comment

Opširnije...