Zadnji komentari

Rusko-britanski „rat osiromašenim uranom“

Osiromašeni uranij – Wikipedija

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je da sada preostaje sve manje koraka do potencijalnog “nuklearnog sudara” između Rusije i Zapada. Moskva također u svojim zalihama ima svoje granate za tenkove Svinets-2 s osiromašenim uranom. Britansko ministarstvo obrane sve relativizira

Add a comment

Opširnije...

Neka za Dubravkom Ugresic, beznacajnom spisateljicom, naricu oni koji dijele njezine politicke stavove

Dubravka Ugrešić o kandidaturi za Nobela: 'Književnici su postali konji za  klađenje, a opozicijski domet Jelene Karleuše veći je od bilo koje njihove  geste' - tportal

Preminula jugoslavenska knjizevnica Dubravka Ugresic nije priznavala ni Hrvatsku ni hrvatski jezik. Zato je dragovoljno pobjegla iz Hrvatske. 

 Bila je lazna disidentica jer joj u Jugoslaviji nisu nikada zasmetali ubojstva, progoni i zatvaranje Hrvata, cenzura i opci mrak, a Hrvatsku je napustila čim se osamostalila od Jugoslavije jer ju  je mrzila iz dna duse.

Add a comment

Opširnije...

Prepucavanje preko roditelja njegovatelja

Ništa, ali baš ništa u nas ne može bez politike i političkih prepucavanja. Na redu je terma Roditelj njegovatelj i produljenje njihove naknade, u slučaju kad im umre dijete koje su njegovali. Iz redova oporbe već dulje o tome govore i naglašavaju kako je u najmanju ruku nehumano da roditelj, drugi dan nakon smrti djeteta ide na burzu ili se vraća na posao koji je napustio, zbog njege teško  bolesnog djeteta.

Add a comment

Opširnije...

Velika bengalska glad 1943.-1944.: Zločin protiv čovječnosti u režiji Britanskog Carstva

Churchill je nekad više a nekad manje gajio otvoreni prezir prema pripadnicima „nižih rasa“, pod koje je ubrajao sve nebijele rase Afrike i Azije koje su bile pod britanskom krunom. Prilikom gušenja ustanka u Sudanu Churchill se hvalisao da je ubio tri „životinje“. Kad su se Kurdi pobunili protiv Britanaca izjavio je: „Čvrsto zagovaram korištenje otrovnog plina protiv neciviliziranih plemena… proširit će živahan teror“.

Add a comment

Opširnije...