Sanjin Baković: Karamarko se prisjetio Blage Zadre, a Ljubić mu docira o patetičnosti ničim izazvan

Tomislav Karamarko poput mnogih hrvatskih domoljuba na jučerašnji dan prisjetio se vukovarskog heroja Blage Zadre sljedećim riječima:

“Na današnji dan prije 30 godina (16. listopada 1991.) poginuo je Blago Zadro, heroj obrane Vukovara. Poginuo je u blizini Trpinjske ceste, predvodeći suborce u obrani svoga grada.

Add a comment

Opširnije...

Zvonimir R. Došen: My Country, Right or Wrong!

Uzvik - My country, right or wrong (Moja zemlja, izpravna ili pogriešna) prvi put se pojavio kad je u 19.stoljeću komodor američke ratne mornarice Stephen Decatur na jednom banketu podigao čašu i nazdravio riečima: “Naša zemlja u svojim odnosima s drugim narodima neka uvijek bude izpravna! Ali, naša zemlja! Izpravna ili pogriešna!”       

Add a comment

Opširnije...

Urbani desničar: Živorad i Jelisaveta

Lijevi dnovinari (LEVATI) su digli hajku na hrvatsku policiju. Jer je konačno počela raditi svoj posao i čuvati granicu. Ako je koji džihadist dobio po bijelim bubrezima, zaslužio je. Kada se Branitelje mlatilo (i ubijalo) zbog skidanja ćiriličnih ploča, crveni shupci su likovali. Rješenje? Blokirati Soroševe donacije i zabraniti SVE jugo-opančarske portale. A “virtuoze” srpske pisane riječi, deportirati u zemlju ratnih zločinaca, Žikinog kola, Evrokrema i Smokija.

Add a comment

Opširnije...

Mario Filipi: Ormanci - gospodari Jadrana

Od samog dolaska na Jadran hrvatski mornari su, koristeći svoja ranija iskustva u plovidbi Aralskim jezerom i brojnim rijekama od Amu Darje do Dona, sagradili flotilu malih ali ubojitih brodova. Oni nisu mogli ploviti daleko po „debelim morima“, pa čak ni svaki za sebe jedriti, što im nije bila ni svrha.

Add a comment

Opširnije...

Sanjin Baković: Desnica se presložila, a ujediniti ih može jedino Tomislav Karamarko

Formula za ujedinjenje je veoma jednostavna, jer zajednički nazivnik već je provjeren sa pet pobjeda u nizu i naziva se Domoljubna koalicija, a na Tomislavu Karamarku biti će da procjeni kada i na koji način odnosno hoće li strpljivo čekati da preuzme HDZ nakon vladavine Andreja Plenkovića koju održava saborska većina sa lijevog spektra ili će pokušati izvan sustava. 

Add a comment

Opširnije...