Zadnji komentari

Švedska: Ebba Åkerlund, 11-godišnja žrtva napada islamskih ekstremista, nema mira niti u grobu koji devastiran 30 puta

Pin It

Zgrožen ovom činjenicom, kao i time što policija dotičnu osobu ne želi pritvoriti niti osuditi zbog evidentno gnusnih djela, neutješni otac ubijene djevojčice se pita “Što se dogodilo sa Švedskom u kojoj sam odrastao?”

Ebba Åkerlund ime je gluhonijeme 11-godišnje djevojčice koja je jedna od četiri smrtno stradale osobe u terorističkom napadu u Stockholmu 2017. godine. Njeno ime niste mogli čuti na našim prostorima, a niti svjetski mediji nisu pretjerano pisali o njoj. Dakako, Ebba nije prva dječja žrtva terorističkih napada, ali njeno ime je ostalo nepoznato našoj i europskoj javnosti premda je ubijena na okrutan način od islamskog fanatika.

Da stvari budu još zanimljivije, jedan medij kao što je BBC, na svojim stranicama posvetio je članak psu  koji je također stradao u napadu. O malenoj Ebbi nije bilo ni riječi, u što se svi mogu uvjeriti pretragom portala. Čak je i tragedija jednog psa nekima izgleda veća i značajnija od života malene djevojčice.

Malena Ebba nije bježala iz „ratom pogođenih područja“, ali je tragično izgubila život u naletu kamiona kojeg je vozio islamistički terorist i koji je u Švedsku ušao kao ilegalni imigrant, ali je tamo i ostao nakon što ga švedske vlasti nisu deportirale slijedom odbijenog zahtjeva za azil.

Ebbin grob devastiran je više od 30 puta, a unatoč tome što je imigrant nepoznatog porijekla uhićen nekoliko puta, pušten je na slobodu svaki put nakon informativnog razgovora, prenosi portal Samhällsnytt.

Ono što je još bizarnije jest činjenica da je imigrant trebao biti davno deportiran iz zemlje i to uz zabranu povratka do 2019., tvrdi Ebbin otac Stefan u objavi na Facebooku.

Otac Stefan postavlja niz otvorenih pitanja policiji i ostalim institucijama u Švedskoj koja se mogu sažeti na sljedeći način:

Kako je čovjek koji je osuđen na protjerivanje nije napustio zemlju?

Zašto nije osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, kako je navedeno u presudi , ako krši odluku o protjerivanju?

Zašto nije izvršeno protjerivanje, zašto nije u tijeku izvršenje istog i zašto je pušten u slobodu?

Zgrožen ovom činjenicom, kao i time što policija dotičnu osobu ne želi pritvoriti niti osuditi zbog evidentno gnusnih djela, neutješni otac ubijene djevojčice pita se „Što se dogodilo sa Švedskom u kojoj sam odrastao“?

Izvor: narod.hr/samnytt.se