Zadnji komentari

Azilant u Njemačkoj mačetom sasjekao čovjeka pred očima kćerke i prolaznika

Pin It

Ubijeni 36-godišnjak je Nijemac porijeklom iz Kazahstana Wilhelm L., dok je jegov napadač Issa Muhamed dobio je azil 2015. predstavivši se izbjeglicom iz Sirije, iako se sada, nakon zločina, ispostavilo da je Jordanac. Ne samo da je lagao svoje porijeklo kako bi dobio dozvolu boravka u Njemačkoj, jer kao Jordanac ne bi imao pravo na azil, Mohammed je krivitvorio i starost – sada se ispostavilo da nema 28 godina kao što je tvrdio već dvije godine više

Novo brutalno ubojstvo šokiralo je Njemačku – nakon dva ubojstva u posljednja dva tjedna guranjem žrtava pod vlak, sada je Nijemce zaprepastilo kako je Isa Muhammed nasred ulice u Stuttgartu mačetom isjekao čovjeka, i to pred očima njegove 11-godišnje kćeri, koja je pobjegla s mjesta zločina i nalazi se u teškom šoku, prenosi Večernji list.

Ubijeni 36-godišnjak je Nijemac porijeklom iz Kazahstana Wilhelm L., dok je jegov napadač Issa Muhamed dobio je azil 2015. predstavivši se izbjeglicom iz Sirije, iako se sada, nakon zločina, ispostavilo da je Jordanac. Ne samo da je lagao svoje porijeklo kako bi dobio dozvolu boravka u Njemačkoj, jer kao Jordanac ne bi imao pravo na azil, Mohammed je krivitvorio i starost – sada se ispostavilo da nema 28 godina kao što je tvrdio već dvije godine više.

Ubojica i žrtva stanovali su u istoj zgradi, a zločin se dogodio nasred ulice usred bijela dana, pred očima mnogobrojnih svjedoka. Neki od njih mobitelima su i snimili jezivi zločin i snimku postavili na internet.

“Doživio sam rat u Siriji, ali ovakve šokantne scene kao u Stuttgartu još nisam vidio”, komentira za Bild Sirijac iz Berlina Mohamed Rabie. Policija je objavila da im je ubojica otprije poznat – osuđivan je zbog krađa, oštećenja imovine, a prije dvije godine priveden je nakon što je pretukao svoju tadašnju djevojku. Do sada je za svoje prekršaje platio 1050 eura kazni, objavila je policija.

“Stalno je nekoga napadao. Svaki dan. To je za njega bilo normalno. Samo bi došao i sa stola bi nam uzeo hranu. Jednom je uzeo i moje cipele. Za njega pravila nisu postojala”, komentirao je za Bild jedan od bivših sustanara ubojice.

Krvnik je nakon zločina pobjegao na biciklu, a uhićen je nekoliko sati kasnije.

Njemačka javnost pita se sada koliko već registriranih kriminalaca i migranata s lažnim identitetom, od više od milijun i pol koji su pristigli u migrantskom valu u ljeto 2015. i nakon toga, slobodno hoda ulicama i može li njemačka država napokon odvojiti lažne izbjeglice od onih pravih koji su pobjegli iz pakla rata i deportirati ih u matične zemlje.

Izvor: narod.hr/Večernji list