Zadnji komentari

U Hrvatskoj i BiH partizani i komunisti su ubili 663 klerika

Pin It

https://komunistickizlocini.files.wordpress.com/2015/10/dakksa1.jpg?w=850

Pokolj Hrvata na otočiću Daksa kod Dubrovniku 1944.

Demoniziranje Hrvata i višestruko uvećavanje srpskih žrtva može biti podloga za još jedan zlonamjerni plan SANU-a. Razgovor u kojem bi baratali činjenicama i povijesnim izvorima nastojeći razumjeti uzroke i posljedice imao bi smisla.

Ovako, ako se Srbija doživi kao žrtva (čemu jako pomažu ljudi poput Lordana Zafranovića i Darka Kacige) ona ne će doći do pozitivne katarze i normalizacije odnosa sa susjedima (uz puno pravo zaštite svoje manjine), što je na štetu ekonomije, kulture i može biti klica novih ratova. Pa i u videouratku  jasno lažu voditelj i gost da je to tukla neka vojska po Dubrovniku (JNA?), da nisu domaći seljaci iz srpskih sela hercegovačkih tukli po Gradu, da su sve strane iste, nitko nije kriv, to je netko zavadio raju, da su oficiri JNA oslobođeni jer su ludi, jer samo lud čovjek bi pucao po Dubrovniku, itd. Milošević i srpski narod su de facto nevini!

Preskočimo li XIII. stoljeće i pravoslavizaciju Crne Gore i istočne Hercegovine, dolazimo do turskih ratova i prodora s Turcima srpskoga pravoslavlja u zapadnu Bosnu (tj. ondašnju središnju Hrvatsku iliti Tursku Hrvatsku), Knin i Pakrac. Obnova srpske ideje u XIX. stoljeću ide za stvaranjem Velike Srbije i posrbljivanjem Hrvata, današnjih Bošnjaka, Crnogoraca, Makedonaca pri čemu je jugoslavenstvo smokvin list. Srbija XIX. stoljeća je nalik napoleonskoj i pruskoj (istočnonjemačkoj) državi: ekspanzivni nacionalizam i militarizam s tim da nisu imali talenta za industriju i savjesne etične činovnike! Kraljevina Jugoslavija je otrijeznila većinu Hrvata žandarskom batinom, pljačkom i centralizacijom, te forsiranjem i kolonizacijom  srpskog etnosa.

Godine 1941. u Hrvatskoj se vodi građanski rat između Hrvata fašista i Hrvata komunista pri čemu ovi potonji koriste ustanak Srba, dok Talijani štite četnike u istočnoj Hercegovini i Kninu. Zločin u Kapavici pri kraju rujna 1944. je grozan, užasavam ga se  i osuđujem ga, ali niti ubijanje od strane partizana u selu Čavkarici 450 bošnjačkih žena i djece nije čin dobrotoljublja. Stavljati Kapavicu ili Jasenovac izvan konteksta pokolja Hrvata u Rami, Poljicama i zaleđu Omiša, Zrinu, Udbini ili Bošnjaka u Podrinju, Drvaru i Kulen Vakufu nije pošteno, kao što ni čin komunističkoga aktiviranja eksploziva u Smederevu pri čemu je poginulo 2000 nevinih građana ne može odobriti nitko tko nije teški psihopat. Osuđujem svaki zločin, pa i zločin laži, jer laž je ta koja perfidno služi da se neki narod drži u pokornosti. Usput, Kapavica se događala u vrijeme teških bombardiranja Stona od strane Engleza, a nakon Kapavice je ubijeno 120 njemačkih vojnika (pretežno Hrvata) iz 369. divizije koji su u Vukovu klancu tučeni s engleskih brodova. Po partizanskim izvorima 1000 do 2000, očito im matematika nije jača strana, Zanimljiva je i statistika "slučajnoga i pravednoga" ubijanja svećenika.

U Rusiji je samo 1937. uhićeno 162.500 svećenika od čega je 89.000 pogubljeno, u Španjolskom građanskom ratu je ubijeno 6832 crkvenih osoba (13 biskupa, 4122 svećenika i sjemeništarca, 2364 redovnika, 283 časne sestre. U Hrvatskoj i BiH je ubijeno 663 klerika, od toga su partizani ubili 565, četnici 37, Angloamerikanci u bombardiranjima 32, nacisti 16, NDH 11, talijanski fašisti 2 (ubijena je i 31 časna sestra). Koordinator OZNA-e za Dalmaciju 1944. Ante Jurjević Baja u razgovoru s novinarom Suadom Ahmetovićem u prosincu 1992. Tvrdi: "Moje je intimno uvjerenje da su naši obavještajci živjeli u uvjerenju (Marx bi inzistirao na činjenicama, ne na uvjerenju dragi drugovi, op. T.T.) da je glavna neprijateljska služba djelovala među dubrovačkim isusovcima. To je bio glavni razlog pogibije tolikih svećenika. Ne znam jesu li oni radili za Engleze ili za Gestapo (u to vrijeme je postolar M.C. na Korčuli dao odvući s plaže i pogubiti u jami tri građanina osumnjičena za anglofiliju, op. T.T.), ali rečeno mi je da je to obavještajno žarište. Podatke je davala obavještajna služba, davao ih je Dušan Guzina". Dakle baza podataka i inspirator je bio Guzina?! Historija po Dušanu Guzini!

Samo da spomenemo strašan zločin u Kaštel Sućurcu kada je u prosincu 1943. bomba pogodila punu crkvu vjernika i ubila 65 osoba na misi, a ukupno 97 u Kaštelima toga dana. I ono što je najbolnije, te hrvatske žrtve zločina bombardiranja civilnih ciljeva bile su pripisane na popisu žrtava Jasenovca o čemu možete pročitati u tekstu Ubijeni Kaštelani na misi 1943. godine <https://www.cro-portal.com/hrvatska/kako-su-zrtve-americkog-bombardiranja-u-kastel-sucurcu-uvrstene-na-popis-zrtava-jasenovca>. Južnoafrički antifašisti (SAF) su bombardirali crkvicu sv. Vlaha na Gorici, uništili crkvu u Karlobagu, više se ne sjećam je li RAF ili SAF gađao župnu crkvu sv. Križa u Gružu, koja je sagrađena 1437. godine.

Za kraj navod Darka Kacige Dubrovčanina koji HDZ uvlači u Drugi svjetski rat (osobno ne poznam nijednog istaknutog HDZ-ovca koji je bio ustaša ili potomak ustaše, op. T.T.). I pazite sad, Predsjednice Republike i Predsjedniče Sabora, Biskupe šibenski i Katedralni župniče dubrovački, Ministre branitelja i Predsjedniče Matice, Predsjedniče hrvatskih domobrana kako šibensko-kninskih, tako i dubrovačko-neretljanskih, poruku koja slijedi: »Žrtve mogu da zaborave samo ako dželati (hrvatski: kleroustaše; novohrvatski: hadezenjare, pojasnio prevoditelj D. K.) pristanu da se sjećaju«.

Teo Trostmann/hrvatski-fokus.hr