Zadnji komentari

Dani Slavonije u Varaždinu, najava održavanja sajamske manifestacije

Pin It

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" organizira sajamsku manifestaciju gospodarsko,turističkog,kulturnog i edukativnog karaktera.

 " Dani Slavonije u Varaždinu " od 16.-20.10.2018. godine na Kapucinskom Trgu u Varaždinu

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način ("poderane gaće") kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni.  Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih djelova Lijepe Naše koju su vam pripremili organizatori. Posjetitelji koji od 16.-20.10.2018. od 8-20 sati  dođu na Kapucinski trg u Varaždinu moći će uživati u slavonskom čobancu,  i drugim  jelima pripremljenim po starinskim već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili  radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Domaće je Domaće, Zeleno i Plavo po kojima je postala prepoznatljiva.

Srdačan pozdrav,

Pavo Baotić, predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija