Zadnji komentari

Brdu 24. memorijal MT - Šilje

Pin It

24 baklje za 24-tu obljetnicu poginulog hrvatskog viteza i viteza Imotske krajine Milana Trutina – Šilju u subotu su zapaljenje uoči početka istoimenog malonogometnog memorijala. Impresivan trenutak uz dirljivu glazbu.

Ovogodišnji naslov najbolje malonogometne momčadi iz Gornjeg Podbablja odnosi hercegovačka ekipa Brdo predvođena Antom Grizeljem, koja je u velikom i očekivano tvrdom finalu nakon boljeg izvođenja penala pobijedila Zadvarje 3:2 (1:1). Na finalnoj večeri brojni gosti i uzvanici. Povijesni pak trenutak večeri obilježili su majka pokojnog viteza Iva Trutin i izaslanik predsjednice RH Ante Deur zajedno otkrivši ploču na osnovnoj školi u Podbablju koja od subote i službeno nosi ime OŠ „Milan Trutin – Šilje“.

Vratimo se finalnoj utakmici. Negdje pred odlazak na odmor pao je prvi pogodak na utakmici. Brdo dolazi do minimalne prednosti, a Toni Jelavić početkom drugog dijela lijepim pogotkom s polovice igrališta vraća nadu Zadvarju i s 1:1 odvodi ga na penale. Sreća im tamo okreće leđa te ovogodišnji naslov nakon rezultata 3:2 odlazi u Hercegovinu. Treće mjesto na turniru osvojila je CB Zebra pobijedivši Hahare također 3:2. Najbolji strijelac ujedno i igrač 24.memorijala je Toni Jelavić iz ekipe Zadvarja, dok je najbolji vratar Mario Galić iz ekipe Brdo.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR