Zadnji komentari

Zeleno i Plavo u Puli" od 02.09. - 07.09. 2019. godine na trg 1.Svibnja Puli

Pin It

Image result for zeleno i plavo branitelji

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" organizira sajamsku manifestaciju gospodarskog,turističkog,kulturnog i edukativnog karaktera pod nazivom: 

Zeleno i Plavo u Puli" od 02.09. - 07.09. 2019. godine na trg 1.Svibnja Puli

Ako ste ljubitelj kontinetalne tradicionalne kuhinje,i drugih slavonskih delicija, onda je trg 1.Prvog Svibnja  Puli pravo mjesto za Vas u gornjem terminu. 

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način ("poderane gaće") kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni.  Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude koju su vam pripremili organizatori. Posjetitelji koji od 02.-07.09 .2019. od 8-20 sati  dođu naTrg 1.Svibnja u Pulu moći će uživati u slavonskom čobancu, grahu i drugim jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Image result for zeleno i plavo branitelji

Image result for zeleno i plavo branitelji

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije četirii  godine udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće , Zeleno i Plavo, po kojima je postala prepoznatljiva.

Srdačan pozdrav,

Pavo Baotić, predsjednik Udruge branitelja proizvođača