Zadnji komentari

General Rojs u Bujici: Kod mene u HDZu ima najviše udbaša !

Pin It

 

Očistit ću stranku od udbaša i kosovaca – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji general Ljubo Ćesić Rojs, kandidat za predsjednika HDZ-a.

Posebno je “počastio“ Olega Butkovića, Ivana Anušića, Andru Krstulovića Oparu i ostale stranačke kolege, koji su ovih dana u utrci za šefa HZ-a dali javnu potporu aktualnom predsjedniku: - Plenkoviću podršku daju 'uvlačigusci'!

Na pitanje što je to ‘uvlačiguzac’ Rojs je odgovorio: - Ti ‘uvlačigusci’ se uvuku, da ‘prostite, u onu stvar i čekaju i čuće… Čim dođe novi gazda, oni odmah pritrče k’ njemu i tako je to uvijek.

“Nema od te njegove podrške ništa, on je jazavac,” prokomentirao je posebno potporu Ivana Anušića, osječko-baranjskog župana, Andreju Plenkoviću general u Bujici: ”On je ‘uvlačiguzac’, a nego što je?! Oni sad uletaju… Ne znam zašto je podržao Plenkovića, možda ga ucjenjuju.”

ROJS: “KAD BI MENE JUNCKER ONAKO ŠTIPUCNUO ZA DUPE, ODVALIO BIH MU ŠAMARČINU!”

Komentirao je i rukovanje Andreja Plenkovića i Aleksandra Vučića u Davosu: - Dobro znamo što je Bruno Bušić rekao o takvima… Dok se ne pronađe zadnja hrvatska žrtva, posmrtni ostaci naših poginulih i nestalih junaka, niti bih mu pružio ruke, niti bih ikada dao potpis da Srbija uđe u Europsku Uniju.

“Kad bi mene Juncker onako štipucnuo za dupe, kao što je to učinio Plenkoviću, odvalio bih mu takvu šamarčinu, da bi mu tijelo gledalo naprijed, a glava bi mu se za 180 stupnjeva okrenula unazad,“ nastavio je u urnebesnoj emisiji svoj show general Rojs.

Otkrio je i svoj prvi potez, bude li izabran za novog šefa HDZ-a: - Prvo bih raskinuo koaliciju s Pupovcem, sjeo bih u bager i sravnio sa zemljom onaj čudovišni spomenik Vukašinu Šoškočaninu u Borovu Selu! Da sam ja predsjednik HDZ-a, ne bi se srbovalo u Srbu, niti bi petokraka bila na neboderu u Rijeci.

Cijela stranka nam ode naopako – upozorava general i dodaje: - Da je Tuđman živ, nikada ne bi koalirali s Miloradom Pupovcom.

ROJSOV SIN FRANJO ĆESIĆ BIO JE ZA ŠKORU!

Na predsjedničkim izborima podržavao sam Kolindu, a moj sin Franjo bio je za Škoru – otkrio je general u Bujici, uz napomenu da je njegov najmlađi sin dobio ime po dr. Franji Tuđmanu, a krsni kum bio mu je Gojko Šušak.

I Tuđmanovi su bili pola-pola – napomenuo je Rojs i rekao da je Tuđmanov sin Stjepan glasovao za dr. Miroslava Škoru na predsjedničkim izborima.

Na pitanje je li bilo pametnije uvažiti ankete, koje su upozoravale da jedino Škoro, a ne Kolinda može pobijediti Milanovića u drugom krugu, general je razočarano odgovorio: - Sad’ je tako kako je. Ne možemo se vratiti u prošlost.

Voditelj je pitao Ćesića zašto je Kolindin stožer šest mjeseci napadao samo Škoru, a ne i Milanovića, nakon čega je general priznao da je to bila pogrešna taktika: - Poznajem suprugu Miroslava Škore i ja sam javno rekao da je on moj prijatelj, a nitko me nije tako ugostio kao ona. To je bila strategija najvećeg spletkaroša u HDZ-u Milijana Brkića Vase.

Rojs se u vrlo burnoj i napetoj Bujici prisjetio i jedne vožnje s generalom Gotovinom, prije nego što je uhićen: - Vozili smo se tadašnjim i budućim Trgom hrvatskih velikana, a Ante mi je upro prstom u zgradu HDZ-a i rekao: “Prijatelju, svo zlo u Hrvatskoj dolazi odavde!“

Na pitanje voditelja je li to bilo na Trgu žrtava fašizma ili Trgu hrvatskih velikana, Rojs je odgovorio: - To je bio i bit će ponovo Trg hrvatskih velikana! Ni moj uzor dr. Franjo Tuđman nije dao da se zove Trg žrtava fašizma. To ime treba ukinuti, isto kao i Filozofski fakultet i Fakultet političkih znanosti!

ROJS OSNIVA HDZ TUĐMANA I ŠUŠKA?!

“Ukoliko me ne izaberu za predsjednika HDZ-a, osnovat ću HDZ Franje Tuđmana i Gojka Šuška,“ najavio je u Bujici Ljubo Ćesić Rojs, uz napomenu da o tome razmišlja već deset godina: “Današnji HDZ nema veze s predsjednikom Tuđmanom! Vozaju bistu pokojnog predsjednika po stranačkim skupovima k’o ‘Cirkus Colorado’, a sve rade kontra politike dr. Franje Tuđmana!

Ja sam protiv svih ovih zrinjevčana, koji najavljuju kandidature – nastavio je Rojs u istome tonu i prisjetio se Tuđmanovih riječi: - Prošla su ta vremena kada se Hrvatskom upravljalo iz Beča, iz Pešte, iz Beograda, iz Bruxellesa i kojekakvih Amerika.

Na opasku voditelja da su izgleda, ta vremena ponovo došla, Rojs je odgovorio: - Zato prvo treba napraviti reda u HDZ-u  i koalirati samo s Mostom, suverenistima i sa svima koji vole Hrvatsku. Nikakav HNS, ni SDSS!

A sa Škorom – upitao je voditelj, a Rojs uzviknuo: - I sa Škorom, hvala Bogu!

General smatra da “nikakva velika koalicija ne dolazi u obzir”, ali je zato HDZ-u potrebno “veliko pospremanje”: - Hrvatskoj je potreban HDZ bez UDBA-e, bez KOS-a. Prvo treba napraviti lustraciju unutar stranke!

“U državi ne možete napraviti lustraciju, ako je ne napravite u HDZ-u,” još je jednom ponovio Rojs, a na pitanje u kojoj stranci ima najviše udbaša, odgovorio je: “Najviše ih ima u mom HDZ-u! Oni i sada vladaju iz sjene.”