Zadnji komentari

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu Zagrebu

Pin It

Poštovani, Klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje organizira, u Zagrebu, u suradnji sa 50 braniteljskih udruga, pod sloganom:

"I reći ću vam samo još jednu stvar

ZAPAMTITE VUKOVAR"

obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

od 17. studenog i 18. studenog 2020. godine.

Glavni događaj, već tradicionalno, u Zagrebu  planiramo u suradnji sa drugim udrugama u UTORAK  17. studenog 2020. u 18.00 sati, uz ulicu grada Vukovara (9 km) uz sjeverni i južni kolnički trak zapaliti tisuće lampaša.

Središnje mjesto događanja biti će ispred Spomenika dr. Franji Tuđmanu na križanju ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice, gdje ćemo, lampašima ispisati ime grada Vukovara, napraviti križ od lampiona i veliku svijeću (2 m) u sredini, simbolično, zapaliti "Vukovarskim svijetlom mira" donesenim iz Vukovara.

Nakon paljenja lampaša, minutom šutnje i molitvom odat ćemo počast svima stradalima u obrani Vukovara, Škabrnje i  Domovine Hrvatske.

U SRIJEDU 18. studenog u 19.00 sati – na poticaj Zagrebačke nadbiskupije, biti će Sv. Misa, za sve Hrvatske branitelje i žrtve Vukovara, Škabrnje i Domovine Hrvatske u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode.

Za našu aktivnost pribavili smo rješenja od gradskog poglavarstva, a MUP-u smo prijavili događanja zamolivši ih za pomoć, poštujući sve preporuke Stožera civilne zaštite grada Zagreba

Uz pozive svim građanima, obavijestiti ćemo sve škole i dječje vrtiće na Trnju i u gradu Zagrebu.

Molimo Vas, pridružite nam se obaviješćivanjem vaših članova i prijatelja.

Vašom pomoći obavijestiti ćemo Zagrepčanke i Zagrepčane te ih pozvati da nam se, u što većem broju, pridruže i uz ulicu grada Vukovara stave svoj lampaš, a utjecati i na ostale gradove i naselja u Republici Hrvatskoj da nam se pridruže.

S poštovanjem,

za Klub veterana 148. br. HV

voditelji obilježavanja

Drago Tomašić i Milan Zanoški