Zadnji komentari

Pleter zaboravio Strašnik U nedjelju im nisu donijeli obroke pa im večeru spremili Bad blue boysi

Pin It

Svih ovih dana dobivali smo donacije toplih obroka. Jučer nam je rečeno kako toga više neće biti već da podjelu preuzima Pleter. Međutim, Pleter nam danas nije dostavio hranu. Zvao sam u druga sela i rekli su kako su dobili ručak oko jedan, pola dva, a kod nas? Ništa!

Strašnik je mjesto epicentra najvećih potresa koji su u posljednja dva tjedna zatresli Banovinu, a ujedno dom za 160-ak ljudi. Većina njih izgubili su kuće u potresu, uključujući one izgrađene u poslijeratnoj obnovi.

U nedjelju nisu dobili ono što je na Banovini nakon potresa postao luksuz - topli obrok, pišu 24sata.

"Svih ovih dana dobivali smo donacije toplih obroka. Jučer nam je rečeno kako toga više neće biti već da podjelu preuzima Pleter. Međutim, Pleter nam danas nije dostavio hranu. Zvao sam u druga sela i rekli su kako su dobili ručak oko jedan, pola dva, a kod nas? Ništa!", kaže Ivan Bolun, jedan od volontera u društvenom domu u centru mjesta koji već danima pomaže mještanima.

Kaže i kako je netko u međuvremenu zvao u Petrinju, a igrom slučaja su Bad blue boysi čuli razgovor te su se odmah odazvali i donijeli obrok mještanima Strašnika.

"Navijači su nam dostavili topli obrok", pokazuje Ivan veliku posudu koja je oko 18 sati razveselila mještane. Dodaje i kako u selu nitko nije gladan jer i dalje imaju donacija konzervi, ali ne zna "gdje je zapelo."

"Nitko nam nije rekao trebamo li možda ići negdje po hranu ili pak čekamo dostavu. Vidjet ćemo kako će to izgledati sljedećih dana", rekao je Bolun. 

direktno.hr