Zadnji komentari

Predstavljanje knjige Akademik Kuzma Kovačić, autora akademika Josipa Pečarića

Pin It

U srijedu 9. studenog 2022. u 12 sati u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Strossmayerov trg 14 u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige Akademik Kuzma Kovačić, autora akademika Josipa Pečarića.

Nakon pozdravne riječi akademika Velimira Neidhardta, predsjednika HAZU, o knjizi će govoriti akademik Josip Pečarić, književnik Hrvoje Hitrec, likovni kritičar Milan Bešlić i akademik Kuzma Kovačić.

Akademik Kuzma Kovačić veliki je hrvatski umjetnik i domoljub i ova knjiga doprinos je da ga se prikaže u tom svjetlu. Nakon uvoda objavljen je Kovačićev životopis, kao i razmišljanja akademika Ivana Aralice o njegovim spomenicima prvom hrvatskom predsjedniku akademiku Franji Tuđmanu. Slijede Kovačićevi intervjui, govori i razni tekstovi. Zadnji dio pokazuje suradnju autora knjige i akademika Kovačića u domoljubnom radu.

„Stvarajući djela izrasla iz mediteranske tradicije i kršćanske duhovnosti, akademik Kuzma Kovačić od samih početaka svjedoči da se takve vrijednosti mogu izraziti suvremenim likovnim govorom.” (akademik Radoslav Tomić)

„Akademik Kuzma Kovačić svjedoči svojim stvaralačkim bićem brojnim kiparskim djelima koja su ga uzvisila u jedinstven opus kršćanske duhovnosti u suvremenom hrvatskom kiparstvu europskih dosega.” (Milan Bešlić)

https://www.info.hazu.hr/events/predstavljanje-knjige-akademik-kuzma-kovacic-autora-akademika-josipa-pecarica/