Politika Plenkovićevog HDZa uspješno je na Pantovčak dovela Milanovića

Pin It

Prema prvim rezultatima, na Pantovčaku ćemo idućih pet godina gledati Zorana Milanovića.

HDZovci kmeče na sve strane, svi su im drugi krivi samo ne oni sami. 

Naravno, sada kreću sve moguće optužbe na račun Miroslava Škore i njegovih birača. Koje će doći od strane onih koji su u koaliciji sa četnicima i jugoslavenima, pa se na njih ne treba uopće obazirati.

Ovo je odluka Plenkovića i Kolinde, jer im na pamet nije palo ponuditi neki politički kompromis Miroslavu Škori i njegovim biračima, zatražiti njegovu potporu a zauzvrat preuzeti neki dio njegovog političkog programa. U tom bi slučaju Zoran Milanović ispušio ove izbore i to uvjerljivom većinom.

Ne, bahati HDZ je mislio kako je dovoljno, kao i prethodnih 20 godina, strašiti ljude komunistima i na račun toga pobrati glasove. Nakon silnih uvreda koje su tjednima upućivali Škorinim biračima, ponašali su se kao da im ti birači po nekom hdz-oskom pravu pripadaju i da moraju glasati za njihovog kandidata, što god o njemu mislili.

A vi koji kmečite, ne zaklinjite se u Hrvatsku. Do nje vam je stalo kao do lanjskog snijega. Jer, da vam je interes Hrvatske bio ispred interesa HDZa, podržali bi Škoru u prvom krugu, obzirom da su sve ankete pokazivale kako će pomesti Milanovića u drugom krugu, dok će sa Kolindom biti neizvjesno.

Gledati slijedećih pet godina crvenog kmera na Pantovčaku bit će doista odurno. 

Al se svaki put treba prisjetiti tko ga je tamo doveo. 

Andrej Plenković koji je pustio četnika da drma Hrvatskom, koji je jugoslavenima dao obazovanje naše djece i našu kulturu, koji je narodu ukrao dva referenduma, bahato i bez ikakvih posljedica, koji je skinuo spomen ploču poginulim hrvatskim braniteljima dok istovremeno četničke ploče nije dirao, koji nas je spreman izručiti Europi na tanjuru istog časa kada ova to zatraži.

I njegova kandidatkinja, koja je postrojila hrvatsku vojsku ispred četnika Vučića i prostrla mu crveni tepih.

Koliko god strašno bilo, ima u tome svemu i nešto dobro.

Očito je kako je dobar dio hrvatskog naroda napokon počeo samostalno razmišljati. I kako HDZovo zastrašivanje komunistima više ne prolazi.

Marginalci su ovaj put ostali doma.

No, za parlamentarne izbore će itekako izaći.

Do tada, treba preživjeti Zorana Milanovića. 

I svaki se put iznova prisjetiti kako ga je na Pantovčak doveo Andrej Plenković i njegov HDZ.