Damir Markuš Kutina: Nema predaje !

Pin It

Ne mogu više slušati da su HOS-ovci bili moderne ustaše" | Express

Razgovaramo sa Damirom Markušem Kutinom, kojeg našim čitateljima ne treba posebno predstavljati. Vukovarski heroj, dragovoljac Domovinskog rata i član Predsjedništva  Domovinskog pokreta 

Povod ovom razgovoru je nečuvena izjava najveće kukavice u Hrvata, premijera Plenkovića, koji je Markuša de facto optužio da je učestvovao u incidentu kod Banskih dvora, koji Plenković smatra terorističkim činom uperenim protiv njega i od čega se, kako se čini, nikada neće oporaviti.

- Kako tumačiš to što je Plenković prozvao tvoje ime i povezao te sa incidentom, dan nakon što je DORH donio odluku da zatvara istragu i da je ustanovljeno kako nije bilo drugih pomagača i podstrekača?

Zaista samo kod nas moguće i možda Bjelorusija i slične zemlje, gdje se ponašaju vladajući kao diktatori. Ovo nije prvi put da me proziva i pitam se jel to možda ljubomora što sam hosovac, Hrvatski branitelj, a on nije, onda kad je trebalo. I sad nakon odavno završetka Domovinskog rata, takvi prozivaju, osuđuju, budu suci i porota i to kome i zbog čega?

-    Jedan si od velikih protivnika ovoga što najavljuje srpsko-hrvatska trgovačka koalicija, zabrane ZDS kojeg su HOSovci, u čijim si redovima bio, ne samo nosili kao svoju oznaku nego isto i uredno registrirali kod nadležnih tijela. Smatraš li da ovaj napad na tebe ima veze i sa tim?

Smetaju im oznake HOS-a, časne Hrvatske postrojbe, dijela Hrvatske pobjedničke vojske, a ne smetaju crvene petokrake i kokarde, one simbole zla, koje je ubijalo i uništavalo Hrvatsku. Naravno, zbog jadne koalicije sa sdsss-om, zbog samo želje za moći, na bilo koji način. A ''informacije'' o tome da sam ja huškač ili ne znam što, vjerojatno crpi iz čitanja srpski novosti i sličnog smeća. Samo kod nas moguće. Jadno, da jadnije ne može biti.

-  Plenković je konačno, jasno i glasno pokazao, kako HDZ drži u džepu sva pravosudna tijela, kada je, nakon odluke DORHa, tražio da se slučaj dalje ispituje. Što znači kako sebe stavlja iznad DORHa i u biti, naredjuje pravosudnom tijelu što da čini.  Kako se čini, već ima i unaprijed odredjenog krivca, tebe. Opće je poznato da se Plenković skrivao dok si ti branio Domovinu. Misliš li da ne podnosi branitelje općenito, ili je baš tebe uzeo za metu?

Da, premijer i prije završetka istrage je govorio za mene i upirao prstom, označavajući me kao metu, kao nekog koga se mora osudit. To je pritisak na službe koje rade svoj posao, ali istina je samo jedna i ne može se promijenit kako god to netko na silu želio.

- Smatraš li da je ovo napad na političkog neistomišljenika koji je član jedine hrvatske opcije koja mu može pomrsiti planove?

Napad je ovo istovremeno i na Domovinski pokret, jer sam član predsjedništva pa je i to znao isticati. Čisti primjer političkog obračuna. 

- Kad već razgovaramo, zanima nas kako napreduje obnova Banovine i imaš li kakve informacije iz prve ruke?

Obnova Banovine ide sporo, i bojim se da će mnogi ljudi koji su u kontejnerima, kad dođe zima, imati ogromne probleme. Sporo, presporo. Inače, osim što je sisačko-moslavačka županija jedna od najsiromašnijih, sada smo i jedina županija koja ima više umirovljenika od radnika. Jako puno problema, i bitne stvari se ne riješavaju, već ima puno skretanja pozornosti. Isto tako, od prvog dana Hrvatski navijači, od BBB-a,Torcide, Armade, Ultrasa na dalje, su na terenu a i sada se pomaže u akciji, navijači za Banovinu. Tu imam čast da sam izabran od svih njih, kao osoba koja na neki način vodi taj proces. Isto tako, Domovinski pokret je bio od prvog dana na terenu i pomagao. Niz pomoći smo što od prijatelja iz Austrije i Mađarske, transportirali na područje Banovine, tamo gdje je bilo najpotrebnije. 

- Najavio si tužbu protiv Plenkovića, no svjesni smo toga kako su male šanse da mu Vlada Plenković-Pupovac skine imunitet. Što namjeravaš dalje?

Evo i ovdje kao i na rtl tv pozivam premijera da dozvoli skidanje imuniteta, pa da ako ima hrabrosti, da na sudu riješimo to klevetanje. Ili ako nema hrabrosti, a ima nešto časti, neka se ispriča.

Ovo neće stati samo na ovome, tražit ću pravnu zadovoljštinu i do Europskog suda za ljudska prava ako treba. Jer ovakva bahatost, ovo je neviđeno. 

- I za kraj, drži se. Svaki pošteni, domoljubni Hrvat je uz tebe, a ne uz ljubitelja četnika i briselsku kukavicu . Svako dobro.

Na kraju poruka za sve. NEMA PREDAJE.