Afera Zambija: Osmero Hrvata vraćeno opet u zatvor u Ndoli; zambijski portal javlja o novim optužbama

Pin It

Nakon što je osmero Hrvata koji su danas trebali napustiti Zambiju ponovno zaustavljeno u u zračnoj luci Ndola, zambijski mediji otkrili su što se zapravo jutros događalo u zračnoj luci nekoliko trenutaka prije nego je osmorka trebala ući u zrakoplov. Zambijski portal javlja da tek trebaju biti suočeni s novim optužbama.

Imigracijska služba uhitila ih je prema uputama Državnog tužiteljstva (NPA), javlja portal Mwebantu. Službenik za odnose s javnošću Odjela za imigraciju Namati Nshinka potvrdio je da je osmorka ponovno uhićena u utorak.

“Mogu potvrditi da je osam Hrvata ponovno uhićeno. Dobili smo upute od NPA-a za ponovno uhićenje”, rekao je Nshinka.

Portal Mwebantu javlja da osmero Hrvata tek trebaju biti suočeni s novim optužbama.

Jutarnji list iz diplomatskih izvora doznaje kako su vraćeni u pritvor u isti zatvor u Ndoli i to zbog istih optužbi za koje ih se teretilo.

Iz Vlade su stupili u kontakt s odvjetnikom koji je rekao da će uskoro biti s hrvatskim državljanima i da su uhićeni zbog istih optužbi. Hrvatska će poduzimati intenzivne diplomatske i političke kontakte na svim razinama u Zambiji i s EU delegacijom, a u Ndolu dolazi i hrvatski veleposlanik u Južnoafričkoj Republici Ante Cicvarić.

Podsjetimo, na jučerašnjem ročištu optužnica protiv osmero hrvatskih državljana je povučena. Dan im je rok da napuste Zambiju u roku od 48 sati.

Izvor: narod.hr