Možemo se u Osijeku bori protiv poskupljenja, a u Zagrebu diže cijene

Pin It

Dok zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević iz ekstremno lijeve stranke Možemo, najavljuje nova poskupljenja javnog prijevoza i komunalnih usluga u Zagrebu, članovi te iste stranke u Osijeku, gdje Možemo nije na vlasti, dižu bunu protiv poskupljenja javnog prijevoza u tome gradu.

Objavu je podijelila i Tomaševićeva bliska suradnica i saborska zastupnica iz redova Možemo – Sandra Benčić.

Da je teško biti na vlasti nakon nekadašnjeg aktivizma – iz prve nam ruke pokazuje platforma Možemo. Iako su ovi nekad profesionalni aktivisti u prošlosti predvodili eko prosvjede, kada su na vlasti, priča pada u vodu.

Tako im se pred nosom planira spalionica medicinskog otpada usred grada, uz KBC Zagreb. Građani prosvjeduju, a Možemo šuti. Tomašević je dao tek birokratsku izjavu kako Grad Zagreb nije nadležan za tu spalionicu.

Sličan raskorak rade i oko poskupljenja. Dok pod njihovom vlasti u Zagrebu rastu cijene komunalnih usluga i najavljeno je, javnog prijevoza, čelnici iste te stranke u Osijeku se bune protiv istog.

Razlika je jedina u tome što su u Osijeku u oporbi, a u Zagrebu na vlasti.Tako im poskupljenja smetaju dok ih provodi netko drugi, a kada ih provode sami onda je to valjda OK.

Tako je ovih dana Sandra Benčić na svom Facebooku podijelila objavu osječkih možemovaca koji se hvale kako je peticiju protiv povećanja cijena gradskog prijevoza u Osijeku potpisalo 4300 građana.

Ovo licemjerje prepoznali su i komentatori s Facebooka pa tako jedan ispod objave Sandre Benčić komentira: Čudni ste vi igrači iz Možemo. Osijeku se borite protiv poskupljenja a u Zagrebu ga podržavate?

U drugom pak komentaru stoji: U Zagrebu u kojem ste na vlasti dižete cijene komunalnih usluga, a u Osijeku u kojem ste oporba se borite protiv dizanja cijena…

Izvor: narod.hr