Radić: MOST je dva puta doveo HDZ na vlast, a imao je ljude i u Aferi Borg

Pin It

MARIO RADIĆ: 'Kad je u pitanju budućnost EU-a, Domovinski pokret dijeli  stajališta Slovenije, Mađarske, Poljske i Češke' | NACIONAL.HR | online  izdanje najutjecajnijeg političkog tjednika

''Most je dva puta doveo HDZ na vlast, Most je donio sve ključne odluke oko Agrokora, Most je doveo Antu Ramljaka. I sad se prave kao da ne znaju ništa, kao da je to afera o kojoj oni nemaju pojma. Političku odgovornost za Agrokor dijele, rame uz rame, HDZ i Most'', zaključio je Radić.

Saborski zastupnik i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić u Hrvatskom saboru održao je konferenciju za medije o političkim aktualnostima. Uvodno je podsjetio da se u nekim zemljama legitimno postavlja pitanje povratka vojnog roka, ali i da bi se u Hrvatskoj trebalo početi razmišljati o tome.

''Ja nisam vlasnik Z1 televizije. To su vrlo jasni podatci koji se mogu vidjeti. Svatko može uvidom u papire vidjeti je li to istina ili nije. Gospodin je rekao da je otkrio mega aferu. Ako je osam mjeseci znao za tu mega aferu, onda ga podsjećam da tko zna za kazneno djelo i šuti osam mjeseci također čini kazneno djelo'', upozorio je Radić. 

''Fortenova je ponovno jedna od glavnih tema, ali ja bih se vratio na početak te priče, kako je uopće nastala ta afera Fortenova. Mega afera cijele te priče je Borg, tj. način na koji se krenulo u rješavanje Agrokora. Ovdje ni u jednom trenutku ne želim biti populist kao kolege iz Mosta i stati u obranu Ivice Todorića. U tužbi u Washingtonu jedna od ključnih činjenica koju Todorić koristi je ta da se politika miješala u Agrokor, današnju Fortenovu. Kaznenu prijavu protiv njega je podnio Božo Petrov kao predsjednik Sabora. Ovdje je pred šezdeset dana rekao da je grješka što se išlo u kazneni proces protiv Todorića. Oni se trebaju sakriti u neku rupu i šutjeti. On je podnio kaznenu prijavu i tvrdi da je greška što je podignuta kaznena prijava. Ono što se malo u javnosti zna: Ante Ramljak nije bio samo kandidat Andreja Plenkovića. Njega je za izvanrednog povjerenika predložio Božo Petrov, tadašnji predsjednik Mosta i predsjednik Hrvatskog sabora. Tad je Most bio dijelom HDZ-ove vlade dva puta'', podsjetio je Radić.

'Ja se slažem s Grmojom da je politička odgovornost na Andreju Plenkoviću jer je on bio predsjednik Vlade, ali postoji politička odgovornost Mosta. Izvanredni povjerenik je bio Ramljak kojega je doveo Božo Petrov. Dakle, oni su glasovali za lex Agrokor, glasovali su za povjerenika i doveli do ove situacije za koju sad govore da je velika mega afera. S ovog mjesta pozivam Petrova neka kaže: je li Ante Ramljak bio njegov kandidat za povjerenika i je li se tajno nalazio s njim u Dugopolju? Neka odgovori javno''.

''Most je dva puta doveo HDZ na vlast, Most je donio sve ključne odluke oko Agrokora, Most je doveo Antu Ramljaka. I sad se prave kao da ne znaju ništa, kao da je to afera o kojoj oni nemaju pojma. Političku odgovornost za Agrokor dijele, rame uz rame, HDZ i Most'', zaključio je Radić.