Novo ponižavanje HOSa: Sramotan protokolarni propust tijekom obilježavanja 31. obljetnice VRO Maslenica!

Pin It

SKANDAL U ZADRU: Tijekom mimohoda ratnih zastava nisu pozdravili HOS, koji je branio Škabrnju?!

Ponižavanje jedne od ponajboljih ratnih postrojbi, neustrašivog HOS-a, nastavljeno je jučer u Zadru, na obilježavanju 31. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Maslenica...

Tijekom svečanog mimohoda ratnih zastava gradskim ulicama, nije pozdravljena zastava legendarne splitske IX. bojne HOS-a, iako je ta postrojba također dala veliki obol u pobjedničkoj akciji Hrvatske vojske i redarstva!

Po izravnoj zapovijedi generala Ante Gotovine, IX. bojna HOS-a držala je položaje na prvoj crti obrane - u Škabrnji, puna 43 dana i ratovala protiv velikosrpskog agresora u čijim su redovima bile i Legijine Crvene beretke - o čemu je javno, s respektom svjedočio osuđeni ratni zločinac, tzv. Kapetan Dragan... Iako je u VRO Maslenica sudjelovalo 130 HOS-ovaca pod zapovjedništvom viteza Marka Skeje, na obilježavanje 31. obljetnice, kako doznajemo iz pouzdanih izvora – uopće nisu službeno pozvani?! Ipak, veterani HOS-a ponosno su se pojavili noseći svoje zastave na obilježavanju akcije u kojoj su i više nego hrabro sudjelovali, međutim, protokol ih je namjerno ignorirao i izostavio tijekom pozdravljanja zastava ratnih postrojbi.

Za razliku od Zadra, u Vukovaru – Gradu heroja koji su također neustrašivo branili, HOS-ovci su dobili veliko i potpuno zasluženo priznanje – koračajući časno i odvažno na čelu Kolone sjećanja, a iza njih je jednako ponosno, hodalo više od 150 tisuća Hrvatica i Hrvata iz Domovine i svih krajeva svijeta.

Tko je odgovoran za sramotni protokolarni skandal u Zadru – saznat će se uskoro, a Bujica će to već sutra javno objaviti!

Velimir Bujanec