Dretar: Hrvati jedu europsko i svjetsko smeće koje su drugi odbacili

Pin It

davor dretar | NACIONAL.HR | online izdanje najutjecajnijeg političkog  tjednika

ZAŠTITIMO DOMAĆU POLJOPRIVREDU JER ONA ZNAČI I JAKU HRVATSKU!

Davor Dretar: ''Kraj poljoprivrede je i kraj jedne civilizacije. Kilogram svinjskog buta u jednom trgovačkom centru nedavno je stajao 2,80 eura. Tko je, gdje i po kojoj cijeni kupio to meso i dovezao ga kopnenim, morskim ili zračnim putem?

Tko ga je u startu proizveo, koja ga je država primila na svoj teritorij i zaradila sve ono što država naplaćuje i koji je trgovac to uzeo, da bi na kraju taj kilogram mesa stajao 2,80 eura?!''.

''Netko je to meso najvjerojatnije kupio po cijeni od 20-30 centi po kilogramu. Kratko i jasno - mi jedemo svjetsko smeće! Osudili smo hrvatskog građanina da jede europsko i svjetsko smeće, nekvalitetno i gotovo s istekom roka trajanja, da jede nešto što je netko već odavno odbacio''

'U Francuskoj je u tijeku traktorska opsada Pariza. U Italiji 1500-2000 traktora putuje prema Rimu, u Španjolskoj tisuću traktora ide prema Barceloni, a isto je i u Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj. Ti su ljudi izašli na prosvjede kako bi se pobunili protiv zelene agende koja je ili neodrživa ili u ovome trenutku mrtva jer je neprovediva!''.

''Jasan je stav DP-a i svih onih koji žive na zemlji i od nje – odlukama koje će Hrvatska donositi, premda i nisu u interesu europskih činovnika, moramo pojačano zaštititi hrvatskog poljoprivrednika, hrvatskog stočara, ribara i sve one koji, ne samo da žive od svojih ruku, nego od njihovih ruku živimo svi mi, a jednoga će dana živjeti i naša djeca. Dobra i jaka poljoprivreda jest dobra i jaka Hrvatska!''.