DP: Sramotno je da gradske vladi u glavnom gradu nemaju potrebu organizirati proslavu epohalnog uspjeha hrvatskog športa

Pin It

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, ljudi plivaju i tekst "ukt RLD AQUATICS CHAMPIONSHIPS - DOHA 2024 Myrtha Pools Yakult Myrtha Pools t GA CRO 26344"

Uspjesi hrvatskog  športa slave se diljem Hrvatske. Upravo na športskim terenima pokazuju se hrvatski talent, pobjednički mentalitet, domoljublje, ali i sve ono što bi Hrvatska mogla biti kad bi ju vodili sposobni i pošteni političari. 

Uspjesi hrvatskih športaša ipak ne odgovaraju svima u Hrvatskoj. Primjer je i uspjeh hrvatskih vaterpolista koji su postali svjetski prvaci u Dohi. Takvi uspjesi ranije bi se redovito proslavljali na Trgu bana Josipa Jelačića. No sorosevskoj ispostavi koja vodi Zagreb, tzv. Možemo, očito smetaju uspjesi hrvatskog športa.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova vlast ne samo da nisu organizirali doček vaterpolista na Trgu, što je ranije bila praksa u slučaju hrvatskih športskih uspjeha, nego su se potpuno oglušili na upite o mogućoj organizaciji. Nitko od njih nije se pojavio niti na Zračnoj luci Franjo Tuđman. 

Sramotno je da gradske vlasti u glavnome gradu nemaju potrebu samoinicijativno organizirati proslavu još jednog epohalnog uspjeha hrvatskog športa. To ukazuje na anacionalni karakter njihove politike i na potpunu indiferentnost prema nacionalnim uspjesima. 

Na idućim izborima takve anacionalne politike treba poslati na marginu političkog života. Bez emocija i ljubavi prema vlastitoj zemlji i njezinim uspjesima nemoguće je voditi na hrvatskim interesima utemeljene politike.

Dečki, vi ste naš ponos, Hrvatska je uz vas!