Mlinarić: HDZova vlada ne mari za hrvatske branitelje i ratne vojne invalide - Plenkovića će na izborima pomesti hrvatski narod

Pin It

Stipo Mlinarić, zastupnik DP-a, na konferenciji za medije govorio je o društvenoj skupini koja nema svoj sindikat koji bi se borio za njihova prava, a to su hrvatski ratni vojni invalidi: ''Invalidnine nisu povećane dvadeset i četiri godine. Josip Đakić je predsjednik HVIDRA-e. On i svi oni 'veliki' domoljubi iz HDZ-a koji se predstavljaju da su hrvatski branitelji trebali su stati pred Plenkovića i reći 'više ne može ovako''. 

''Ovo je sramota HDZ-ove vlade, ovo je sramota Andreja Plenkovića, Tome Medveda i Josipa Đakića. Dvadeset i četiri godine invalidnine se nisu mijenjale. Mijenjale su se vlade, HDZ-ove i SDP-ove, a nitko nije povećao invalidnine. Račanova Vlada ih je smanjila 2000. za 50 posto, a 'veliki' domoljubi u HDZ-u pod vodstvom Ive Sanadera, Jadranke Kosor i Andreja Plenkovića nisu se udostojali tim ljudima povećati invalidnine''.

''Vlada je donijela osnovicu prije mjesec dana. Iz te osnovice, koja je sramotno malo povećana, izračunavaju se i primanja za nezaposlene hrvatske branitelje. Na njihove probleme ne upozorava niti jedna braniteljska udruga, a da ne govorimo o krovnoj braniteljskoj udruzi, HVIDRA-i koja šuti''. 

''Nikad nisam pozivao na nasilje niti ljude nazivao teroristima ili drugim pogrdnim nazivima, za razliku od Plenkovića koji je mog prijatelja Damira Markuša usred sabornice nazvao teroristom. Čovjeka koji je iz svoje Kutine, gdje je bio mir, došao boriti se u Vukovar. Rekao je da potiče terorizam. I to je rekao on koji je izbjegao služenje Domovini i lažirao potvrdu da je anemičan!''.

''Jedini tko 'prijeti' Plenkoviću, jer on zna da je bivši, hrvatski je narod. Prijeti mu milijun ljudi koji će izaći na izbore i pomesti ga, njega koji je na čelu kriminalne organizacije i lopova koji su u bijelim rukavicama pokrali hrvatsku državu, potjerali 500.000 mladih i upropastili selo''.