Pupovac te tuži, Pupovac te sudi, a po novom - i provjerava

Pin It

Može biti slika sljedećeg: tekst

Svi sudionici u procesu zabrane Bujice zbog pozdrava ‘ZDS’ povezani su sa SDSS/HDZ-ovom vlašću i dobivaju iz proračuna stotine tisuća bespovratnih eura?!

DVA DANA U PROSINCU: Srpski ‘Privrednik’ je krajem 2023. godine dodijelio posebno priznanje notornom Porfiriju, a od Obuljenkinog VEM-a - koje je kaznilo Z1 televiziju - dobio više od 170 tisuća eura za “provjeru točnosti podataka” u medijima?!

BEZ CENZURE: Iznosimo detalje Pupovčevog obračuna sa Z1 televizijom, u režiji Plenkovićeve ‘gospoje ministarke’ Nine Obuljen!

PRVI KORAK: Pupovčev SDSS u sabornici diže ruke za proračun, iz kojeg se financiraju ‘Novosti’ s najmanje 600 tisuća eura godišnje, ali i biraju članove Vijeća za elektroničke medije - koje nadzire rad televizija i njihov program…

DRUGI KORAK: Vijeću za elektroničke medije Bujicu prijavljuje dobro plaćeni novinar Pupovčevih ‘Novosti’, što je VEM pokušao sakriti od javnosti…

TREĆI KORAK: Prijava protiv Bujice dolazi u Vijeće za elektroničke medije i VEM donosi jednoglasnu odluku o kažnjavanju Z1 televizije. Boje se SDSS-ovih zastupnika koji su sudjelovali u saborskom izboru dobro uhljebljenih članova Vijeća…

ZA ČETVRTI KORAK SAZNALI SMO TEK NEDAVNO: Vijeće za elektroničke medije o “točnosti” očitovanja Z1 televizije i “kontekstu” uporabe pozdrava ‘ZDS’ u Bujici za mišljenje je moglo pitati i Pupovčev ‘Privrednik’ kojem je VEM 21. prosinca prošle godine dodijelilo više od 170 tisuća eura?!

Kako bi što bolje razumjeli zbog čega je, zapravo, Vijeće za elektroničke medije kaznilo Z1 televiziju - nakon što se urednik Bujice odbio ograditi od HOS-ova pozdrava ‘ZDS’, dovoljno je rekonstruirati tek manji dio razgranate hrvatsko-srpske trgovačke hobotnice, kojom upravlja Milorad Pupovac - kao ključni politički partner Plenkovićeva HDZ-a.

Opće je poznato da notorni Pupovac, ovisno o vrsti etnobiznisa kojim se bavi, javno nastupa u više različitih uloga… Ključna je, dakako, ona šefa SDSS-a - iz koje crpi većinu svoje političke moći, temeljenu prvenstveno na tri manjinske ruke kojima osigurava parlamentarnu većinu Andreju Plenkoviću. Druga je uloga šefa tzv. Srpskog narodnog vijeća, gdje su mu zamjenici drugovi iz saborskih klupa - Boris Milošević i Dragana Jeckov. ‘Generalni sekretar’ Pupovčeva SNV-a je Saša Milošević, koji je ujedno i član uprave tzv. Srpskog privrednog društva ‘Privrednik’ – institucije koju također kontrolira – Milorad Pupovac?!

Evo, kako Pupovčeva etno-trgovačka hobotnica u suradnji s Plenkovićevom ‘gospojom ministarkom’ - Ninom Obuljen, koristeći višestruki sukob interesa, obračunava s Bujicom i Z1 televizijom…

Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević prvo u Hrvatskom državnom saboru dignu ruke za proračun - iz kojeg se financira većina aktivnosti tri ključne organizacije kojima upravlja Pupovac; SDSS, SNV i ‘Privrednik’. Srpska trojka je u sabornici digla ruku i za izbor članova Vijeća za elektroničke medije, na čijem je čelu HDZ-ovac Josip Popovac, a njegovu privrženost uhodanoj ekipi etnobiznismena, za potreba Nine Obuljen i Milorada Pupovca, kontroliraju - Damir Bučević i Robert Tomljenović, likovi s posebnim vezama u Beogradu…

H. Šimičević, zaposlenik Pupovčevih ‘Novosti’ financiranih iz proračuna za kojeg glasuje SDSS, (dobivaju 600 tisuća eura, a izdaje ih - opet Pupovčev – SNV) prijavljuje Bujicu Vijeću za elektroničke medije, čije je članove također izabrao Pupovčev SDSS (s koalicijskim partnerima).

Nije isključeno da je Vijeće za elektroničke medije u procesu zabrane Bujice, kontaktiralo - opet Pupovčevo - tzv. Srpsko privredno društvo ‘Privrednik’ koje sigurno ima negativno mišljenje o postupku gledatelja koji je u eteru Z1 televizije, tijekom emitiranja Bujice uživo - pozdravio sa ‘ZDS’, od čega se voditelj odbio ograditi!

Zamislite  samo da  provjeru “činjenica” o pozdravu HOS-a rade tamo neki sašakosanovići?!

Pupovčev ‘Privrednik’ je odlukom, koju je potpisao šef VEM-a - Josip Popovac, krajem prosinca prošle godine od Agencije za elektroničke medije dobio više od 170 tisuća eura – za projekt navodnog razotkrivanja dezinformacija protiv međunacionalne netrpeljivosti i razdora, a zapravo – u većini slučajeva - cenzuriranja objektivnog izvještavanja o sumnjivim rabotama etno-trgovačke parlamentarne većine u Hrvatskoj. Riječ je, dakako, o bespovratnim sredstvima za tzv. uspostavu provjere medijskih činjenica, koja premašuju vrtoglavih milijun i sedamsto tisuća eura i gdje je brk omastilo još desetak sličnih organizacija, uključujući i tzv. Harwey Norman “fakultete” iz okolice Zagreba…

Dva dana nakon što je Nina Obuljen preko Agencije za elektroničke medije sa 170 tisuća eura darivala Pupovčev ‘Privrednik’ – ta je organizacija svetosavskom patrijarhu - Prvoslavu Porfiriju Periću, uručila priznanje za “izuzetno dobročinstvo i aktivizam u zajednici” pa nek’ nikoga ne čudi kada Pupovčevom “provjerom činjenica” u bliskoj budućnosti potvrde laži SPC-a o blaženom Alojziju Stepincu, Oluji ili karakteru obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata!

Tijekom proslave 125. rođendana ‘Privrednika’ u prostorijama milijunske vrijednosti, u strogom središtu Zagreba (koje je Pupovcu posebnim etno-trgovačkim sporazumom na samom kraju mandata, doslovce poklonio - Zoran Milanović, tada tehnički SDP-ov premijer) pred Porfirijevim zagrebačkim kružokom nastupila je ‘pevačka družina’ Svetlane Spajić s pjesmama (kako su ih službeno najavili) iz “Krajine, Dalmacije, Hercegovine, sjeverne Bosne i Kosova i Metohije”… Naravno, riječ KRAJINA ispisali su bez navodnih znaka – baš kao što su naslovili i istoimenu knjigu tiskanu u Kragujevcu (u nakladi – opet Pupovčeva - SNV-a)  a koju je platila, naravno - Hrvatska država.

Velimir Bujanec