Penava: Predizborni milodar Miloradu Pupovcu - Plenković srpske partnere kupuje hrvatskom imovinom, to mu neće proći

Pin It

Ivan Penava: ''Jedna od zadnjih odluka Plenkovićeve Vlade na odlasku, ona od 8. ožujka 2024. o darovanju velikog broja nekretnina Pupovčevom Srpskom privrednom društvu Privrednik u centru Zagreba, više nego jasno dokazuje kontinuitet Plenkovićeve stvarne koruptivne politike.

Hrvatskim novcem i nekretninama Plenković kupuje svoje srpske partnere i poslušnike. Srpsko-hrvatska trgovačka koalicija Pupovac - Plenković hrvatskoj je državi i građanima već počinila štete nesagledivih razmjera''.

''Pod krinkom suradnje s manjinama u liku Milorada Pupovca Plenković je provodio korupciju i ugrožavanje hrvatskih nacionalnih interesa i identiteta. Sve to što su radili Plenković i njegova 'udarna pesnica' u kulturi Nina Obuljen – nije ništa drugo nego podrška tzv. 'srpskom svetu'. Srpsko društvo Privrednik samo je podružnica Pupovčevog SNV-a koje je, opet, podružnica SDSS-a, a sva ta društva i vijeća su ispostave Plenkovićevog koalicijskog partnera, Pupovca!''.

''Ovime javno pozivam Vladu da na kraju svoga tragičnog  mandata ne dijeli ono što nije Plenkovićevo, nego je vlasništvo hrvatske države i naroda. Zahtijevam od hrvatske Vlade da na kraju mandata ne donosi nikakve odluke koje bi stvarale obveze budućoj nekorumpiranoj Vladi, istinski hrvatskoj Vladi!''.

''Nevjerojatno je da se ova Vlada, koja je iz Hrvatske otjerala više od 300.000 naših ljudi i uvezla nam stotine tisuća migranata, ova Vlada koja je uništila hrvatsku poljoprivredu i budućnost naše djece, usuđuje, prije svoga konačnog odlaska, dijeliti Pupovcu hrvatsku imovinu!''.

''Ovime javno pozivam HDZ i sva stranačka tijela na svim razinama da obuzdaju i zaustave svaku daljnju korupciju u režiji Andreja Plenkovića. Pozivamo sve Hrvatice i Hrvate, a osobito vodstvo HDZ-a da dobro pogledaju naslovnice tzv. srpskih Novosti koje financiraju, u ime svih nas, Andrej Plenković i Nina Obuljen!''. 

''To mu neće proći. Protiv ove odluke o darivanju Milorada Pupovca poduzet ćemo sve zakonom raspoložive  mjere. Vlada Andreja Plenkovića nema nikakvo pravo hrvatskim novcem potplaćivati i kupovati svoje srpske partnere, svog najdražeg Milorada Pupovca kojeg, nakon i ovog zadnjeg darovanja otetim hrvatskim novcem, treba zvati Milodar Pupovac''.