Milanović pozvao sve Hrvate da se ujedine protiv HDZa

Pin It

Milanović daje ostavku i ide na izbore s SDP-om - JUGinfo.hr

- S tom gangsterskom družinom ćemo se obračunati nakon izbora. Nema batinjanja, nema pucnjave. Pozivam sve Hrvate da se ujedinimo protiv HDZ-a. Mogu glasati za SDP, Možemo!, Most, Domovinski pokret. Sve je dobro, rekao je Milanović.

Zoran Milanović nakon odluke Ustavnog suda: "To su nepismeni gangsteri"

Mandat ne mogu dati sam sebi, ali postat ću premijer na legalan način. Zašto mi ne pada na pamet da dam ostavku? Jer bi time predao vlast Jandrokoviću, rekao je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović obratio se javnosti nakon odluke Ustavnog suda kojom muj je zabranjeno da bude na SDP-ovoj listi na izborima i da sudjeluje u predizbornoj kampanji, prenosi Jutarnji list

Na početku je čestitao Peđi Grbinu, koji je prije njega održao presicu, na nastupu.

- Rekao je sve. Sugeriram ljudima koji su mi dali podršku da budu lukavi, da se čuvaju, da paze što rade jer ih je ta gangsterska družina uzela za taoce. Meni ne mogu ništa, ali mogu njima.

- Na tipičan gangsterski način, ta grupa muljatora predvođena Šeparovića, bivšim šefom HIS-a, kad su novinari praćeni i maltretirani, postao je na kraju predsjednik Ustavnom suda, a prije toga je bio kriminalni odvjetnik koji je izvukao milijune eura sa suprugom iz Croatia osiguranja.

- Donijeli su odluku kojom prijete jednoj stranci koja se nikada nije ogriješila. Seljačine su i nepismeni. Što je tu napisano? Prijete stranci da će je uništiti, prijeti se meni. Ne znam čime, mogu mi staviti soli na rep.

- Apeliram na kolege i građane koji će na kraju presuditi ovaj puč, ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima…

- Oni su nepismeni gangsteri, s takvim ljudima se ne može raditi. Mandat ne mogu dati sam sebi, ali postat ću premijer na legalan način. Zašto mi ne pada na pamet da dam ostavku? Jer bi time predao vlast Jandrokoviću. Za njega ne mislim da je gangster, ali to predajem HDZ-u. Što je sljedeće? Da na minutu predam kontrolu nad vojskom i tajnim službama toj zločinačkoj organizaciji? Tko garantira da Jandroković neće odmah dati ostavku? Jer postajući PRH ne može biti na listi. Jandroković će radije biti na listi nego biti pro forma predsjednik Republike. Tko će onda biti? Ulazimo u krizu… Ustav o tome ne govori.

- S tom gangsterskom družinom ćemo se obračunati nakon izbora. Nema batinjanja, nema pucnjave. Pozivam sve Hrvate da se ujedinimo protiv HDZ-a. Mogu glasati za SDP, Možemo!, Most, Domovinski pokret. Sve je dobro, rekao je Milanović.

- Moja sudbina je nebitna. Ja imam velike pobjede i tijesne poraze. Ovo je vrsta za dobivanje rata ljudske volje. Mi govorimo o autonomiji sveučilišta, a u prvom redu u Lisinskom na ‘balu vampiru‘ sjedi rektor osječkog sveučilišta. Tamo te seljačine idu autobusom ‘firme Krstić‘, idu iz Splita i kupuju doktorate.

- Ta kriminalna organizacija HDZ, suđena i osuđena, mora konačno ‘ić va more‘. Bacit ćemo ih tamo. Kad postanem premijer, ja mogu i u političku mirovinu. Vidimo se u Trećoj republici, a vi pazite što govorite, imate posla s gangsterima. Vjerujte meni, ja vas u ovih 20 godina nisam prevario. I glasujte za bilo koga osim HDZ-a. Sve je dobro. Ovo je borba za hrvatsku slobodu, rekao je Milanović, piše Jutanji list

istra24.hr