Mlinarić dobio ovacije pa poručio: 'Ostvarimo Hrvatsku kakvu smo sanjali'

Pin It

Mlinarić nakon predstavljanja programa DP-a: 'Nakon izbora miševe ćemo  čekati u Vlaškoj'

"Ne dajte da vam ubiju hrabrost i vjeru u sebe i svoj narod", kazao je. "Ne pitajte se za brojke i laživlje naslove u novinama jer tajna Hrvatske, izvor Hrvatske ne leži na vrelu Europske unije. Snaga hrvatske države i naroda ne leži u NATO paktu. Okrjepa našem narodu i državi krije se u znoju našeg seljaka i snaga našeg naroda krije se u mišićima naših radnika i policajaca i svih nas"

U svečanoj dvorani Vatroslav Lisinski održao se veliki predizborni skup Domovinskog pokreta.

Uz ovacije na pozornicu se popeo Stipo Mlinarić Ćipe. "Hvaljen Isus i Marija. Mene samo Hrvatska zanima, ja sam možda jedan od onih sanjara, ali na Hrvatsku sam zaklet. Mene samo Hrvatska zanima ona koja je vjerna sebi i svojoj kulturi, vjeri i običajima", kazao je. "S onima koe 30 godina tražim, prestat neću dok ih sve ne pronađem. Nisam od onih porobljenih duša što za vlastitu slavu i novac se prodaju. Ja sam se za razliku od njih davno prodao za Hrvatsku. Znajte, koliko teško bilo, nemojte me žaliti jer tko ljubi, uvijek ima za što živjeti. Zato pokrenimo se, ostvarimo Hrvatsku kakvu smo sanjali, uz Domovinski pokret do pobjede", rekao je, a dvoranom je odjekivalo "Ćipe, Ćipe". "Reći ću vam zaustavili smo Zorana Milanovića 2013. u koloni sjećanja,  zaustavili smo prošle godine Milorada Pupovca i Andreja Plenkovića, zaustavit ćemo ih i 17. travnja", rekao je.

Profesor emeritus Slobodan Prosperov Novak kazao je da ovo nije vrijeme za podjele. "Želim govoriti o vulgarnom ratu koje se na svetom hrvatskom tlu vodi protiv Hrvatske, a to je globalizacijski rat. Nećemo dopustiti da se umanjuju zasluge našeg naraštaja iz Domovinskog rata. Znate, pobjeda je onoliko velika koliko je velik rat. Preskupa je bila cijena naše nezavisnosti, svaki onaj koji se borio protiv naše državnosti, ne samo da se bori protiv Hrvatske nego i rpotiv načela demokratkog svijeta", kazao je. "Sve ćemo učiniti da deratificiramo Istanbulsku konvenciju", poručio je. Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić obratio se nazočnima. "Mi smo najjača snaga jer vjerujete nama, a mi vama. Nitko nas neće pobijediti. Tko smo to mi? Mi smo ljudi koje svoje volimo, poštujemo i svoje nikome ne damo. Volimo svoju prošlost, poštujemo svoju prošlost, živimo u sadašnjosti, realni smo. Želimo u budućnosti živjeti u suvremenoj Republici Hrvatskoj u kojoj se štuju tradicionalne vrijednosti. Volimo svoje obitelji i ne damo ih nikome. U prvom Domovinskom ratu oružjem smo obranili svoju slobodu, u drugom Domovinskom ratu sačuvat ćemo svoju suverenost. U Europskom parlamentu HDZ i SDP uvijek glasaju za iste stvari, nema razlike među njima. Idemo do pobjede, hvala vam, srce mi je kao Velebit", kazao je.

Gradski zastupnik i član stranke Igor Peternel rekao je da ulaze čistih ruku na izbore te će isticati što nije bilo dobro kod drugih stranaka i politika. "Nećemo se libiti i ukazati građanim da ne mogu ponovno biti prevareni. Svaka vlada mora imati jasnu ideološku podlogu. U Kumrovcu smo simbolički prekrili bistu Tita kako bismo ukazali na nedopustivo stanje. Možemo poručiti crvenim suparnicima da nam danas ne mogu ništa, njihova moć samo tako ne staje. Ostanima zajedno. Nismo treću put, već jedini put", kazao je. Član predsjedništva Domovinskog pokreta Davor Dretar preuzeo je riječ. "Siguran sam da je nakon tisuću i tristo godina došlo proljeće koje vidim pred sobom i u svakom članu i simpatizeru Domovinskog pokreta. Budite posljednje hrvatsko proljeće, dignimo glavu i pokažimo im da novo hrvatsko proljeće počinje 17. travnja. Izborimo se za Hrvatsku koju ćemo ostaviti svojoj djeci. Ako Hrvatsku nemamo, ništa nemamo", kazao je.

'Hrvatski sabor ponovno će biti pokrovitelj obljetnice Bleiburga'

Mikrofon je preuzela Branka Lozo govoreći o programu stranke. "Što nedostaje da bismo napunili srca puninom ushita u ovom trenutku - tradicionalni mali ljudski život. Prijetnjama se suprotstavljamo, a najznačaniju prijetnju čini demografski propast", kazala je te je istaknula tri ključne stavke programa, a to su  zaustavljanje iseljavanja, pronatalitatne mjere i povratak iseljenih. Dotaknula se i pitanja migranata. "Naša sigurnost je ugrožena prvom registracijom tražitelja azila. Druga vrsta nacionalne ugroze je nekontrolirano izdavanje dozvola stranim radnicima. Strani radnici da, zamjena stanovništva ne", rekla je te je poručila da se zalažu za uvođenjem četveromjesečnog vojnog roka. "Hrvatski sabor ponovno će biti pokrovitelj obljetnice blajburške tragedije", poručila je. "Ne pristajemo na formaciju roditelj jedan i roditelj dva, dijete ima majku i oca", istaknula je te je rekla da će uvesti elektroničko i dopisno glasovanje, a svaki birač će imati samo jedan glas. "Treba nam unutarnje restrukturiranje Domovine. Možemo reći da nam treba katarza na dobrobit sadašnjih i budućih stanovnika Hrvatske. Domovinski pokret vraća puni dignitet Domovinskom ratu", kazala je Lozo.

U video prilogu nakon Penavinog govora javio se slovenski premijerJanez Janša i bivši poljski premijer. Zatim je pozornicu preuzeo zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić. "Svi koji ste odlučili ostati u Domovinskom oslobodilačkom ratu imali smo mnoštvo žrtava. Dali su svoje živote, a što smo mi dali?", kazao je. "Mi smo ti koji ćemo promijeniti stvari", rekao je. "Pobjednički Domovinski pokret nikad neće provoditi tuđinsku politiku, nećemo izvoziti naše zlato, a to je naša mladost. Tko je mogao zamisliti da će nekome smetati nacionalni uspjesi, zašto gasimo mikrofone", rekao je te je dodao kako će Hrvatska biti sretna kad nas, osim po sportskim uspjesima, budu prepoznavali i po drugim uspjesima, ali i po temeljito provedenoj lustraciji. "Moramo pobijediti na izborima, to je naš sveti cilj. Pokazat ćemo zajedništvo. Samo zajedno možemo pobijediti za spas ove naše svete zemlje. Vrijeme je za Domovinski pokret", završio je Radić.

'Rat je bitka iza nas, a bitka za ustati i ostati je bitka svih nas'

Na pozornicu je izašao predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. "Kako ne biti ponosan i prepunoj dvorani koji su odlučili ustati i ostati. Ostati na svom mjestu i ostati svoj", rekao je. Zatim je prozivao uzvanike koje je zamolio da ostanu stajati. Tako su ustali Stjepan Tuđman, Bosiljko Mišetić, Željko Olujić, Josip Pečarić, Antun Mateš, Predrag Mišić Peđa, Zlatko Zaoborni, Tomislav Josić, Stipe Mlinarić, Zvonimir Roda, Marijan Mlinarić i ostali. "Zašto smo vas ustali? Jer ste se ustali sami kad je trebalo i stvorili ste Republiku Hrvatsku", rekao je Penava. "Domovinski rat je bitka iza nas, a bitka za ustati i ostati je bitka svih nas koji ovdje stojimo", naglasio je.

"Znamo da je vrijeme naše, da je vrijeme sada i ovdje. Stoga, mogli bi pričati puno o prošlosti, o bitkama koje su iza nas, o konačno dosanjanom snu, međutim posljednjih 30 godina nas uči da žrtva ne prestaje i ne staje. Svi nas pitaju s kim ćete, nisu nas pitali kuda ide Hrvatska, na žrtve čijim krvnicima nismo presudili, za mladost koja je napustila našu Domovinu i kako ćemo vratiti tu mladost u Hrvatsku", kazao je. "Nema mjesta za paniku, nema mjesta za tugu, svoj smo san dosanjali, najteži dio puta smo prošli u procesu stvaranja moderne hrvatske države", rekao je Penava te pozvao na pljesak za Škabrnju.

"Sva intelektualna snaga ove zemlje, svi kapaciteti moraju se staviti u svojstvo zaustavljanja demografskog sloma kojeg imamo u Hrvatskoj. Put koji Domovinski pokret iscrtava je primjer ovog najtežeg gorućeg problema, a to je ogroman gubitak stanovništva", rekao je. "Hrvatsku državu štiti ćemo, uvažavati pod svaku cijenu. Međutim, ne dajte se navući o sukobu i odabira između dva brda, na priču o crvenoj i plavoj Hrvatskoj. Ne dajte se navući, to je škripac kako bi nas zgnječili. Postoji treći put, on je uzak, malen. Taj put ne raspolaže silnim medijima, kamerama i milijardama. Nije glasan, dapače vrlo je tih. Imam vrijednosti, ideale i emociju. Taj put između crvene i plave Hrvatske zove se vukovarska Hrvatska. To je dragulj u kruni, tamo je Vodotoranj, simbol hrvatskog zajedništva. Vukovarska Hrvatska smo mi", kazao je popraćen pljeskom.

'Ovo je naša zemlja i ne damo im je više'

"Svi su se okupili kad je bilo najteže. Na tom putu ne dijelimo se na crveno i plavo, pratimo vukovarski put. Ne pitamo štuje li netko poput Peđe julijanski ili gregorijanski kalendar. Znamo koje smo vjere, znamo da smo katolici. Uvažavamo i naše prijatelje muslimane koji su se borili s nama i počivaju na brojnim memorijalnim i mjesnim grobljima diljem Hrvatske. Pitanje je volimo li svoju djecu? Znamo da su naša djeca naša Domovina i naša budućnost, znamo da ćemo sve učiniti što je potrebno da osiguramo tu budućnost", naglasio je predsjednik Domovinskog pokreta. "Ne dajte da vam ubiju hrabrost i vjeru u sebe i svoj narod", kazao je. "Ne pitajte se za brojke i laživlje naslove u novinama jer tajna Hrvatske, izvor Hrvatske ne leži na vrelu Europske unije. Snaga hrvatske države i naroda ne leži u NATO paktu. Okrjepa našem narodu i državi krije se u znoju našeg seljaka i snaga našeg naroda krije se u mišićima naših radnika i policajaca i svih nas", zaključno je poručio.

Uzvanike je na početku zabavljao pjevač Tiho Orlić s domoljubnim pjesmama, a nakon što je završio, dvoranom je odjekivalo "Vukovar, Vukovar". Nazočnima se zatim obratio glavni tajnik DP-a Josip Dabro te su svi ustali na hrvatsku himnu. Zatim je odana čast za sve poginule u Domovinskom ratu i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. "Danas se brane temeljne hrvatske i kršćanske vrijednosti", poručio je. "Čast i ljubav se osjete ovdje i mi ćemo pobijediti, ne samo u izborima, već i u našoj povijesnoj misiji", rekao je. "Demokratski izbori nisu garancija da će i vlast biti demokratska. Vladajući su ukrali vlast i pogledajte što rade. Ovo je naša zemlja i ne damo im je više. Ne smijemo šutjeti. Domovinski pokret te treba, vas treba. Nije pitanje s kim će Domovinski pokret, nego tko će s Domovinskim pokretom. Neka vas dragi Bog čuva", nastavio je.

"Mnoštvo naroda već stiglo pred Lisinski na veliki politički skup dp-a 'ustani i ostani'! Od samoga jutra mnogobrojno mnoštvo čeka da se otvore vrata Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog! Uskoro počinje veliki politički skup Domovinskog pokreta! Hrvatski narod došao je reći svoje – Ustani i ostani! Vidimo se u Lisinskom", poručili su na Facebooku. Ovaj veliki skup Domovinski pokret najavljuje već neko vrijeme, a posebno je o njemu govorio Mario Radić koji je podsjetio javnost kako su nedavno polučili uspjeh u Slavonskom Brodu skupom "Ustani i ostani" na kojem je prisustvovalo 10.000 ljudi. Mežu okupljenima na skupu DP-a našao se i poznati hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić. Bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović istaknuo je da žele pokazati kako postoji mogućnost da se zemljom upravlja bez klijentelizma i korupcije. Na upit postoji li mogućnost koalicije odgovorio je "vjerujem da da, ali ne znam koje". Igor Peternel je govoreći o programu rekao: "Građani već sada prepoznaju da će nam dati puno povjerenje da budemo vrlo snažno zastupljeni u parlamentu". Dodao je da ako budu odlučujuća opcija "onda će nešto odlučiti".

direktno.hr