Kolakušić poziva na ujedinjenje suverenističkih opcija: Zajedno bismo osvojili 40 mandata

Pin It

Mislav Kolakušić – Nezavisni zastupnik u Europskom parlamentu

Domovinski pokret i stranka Pravo i pravda u subotu su obznanile zajednički izlazak na parlamentarne izbore. Rezultat je to višednevnih pregovora koji su uključivali programsko i kadrovsko usuglašavanje. Pravo i pravda novoosnovana je suverenistička opcija na čijem je čelu europarlamentarac Mislav Kolakušić.

On se posljednjih mjeseci reaktivirao u hrvatskoj politici propagirajući jasnu suverenističku agendu. Također, Kolakušić se zalaže za okupljanje srodnih političkih opcija s ciljem maksimiziranja izbornog rezultata. Po njemu, suverenistički blok mogao bi osvojiti 40 saborskih mandata. O tome redovito progovara na društvenim mrežama nastojeći na suradnju privoljeti Most, Hrvatske suvereniste i Odlučnost i pravednost…

Pozivi Mislava Kolakušića na suradnju suverenističkih opcija

Kolakušić smatra da ujedinjenje suverenističkih opcija osigurava osvajanje 40 mandata u Hrvatskom saboru, a eventualno odbijanje takvog saveza za Kolakušića je dokaz neodgovornosti prema državi i građanima…

“Kolakušić: stranka Pravo i Pravda je osnovana da bi trajala i u sljedećim godinama bila mjesto okupljanja. Zajednički izlazak na izbore Prava i Pravde, DP-a, MOST-a, Suverenista, OiP-a i svih drugih stranaka i nezavisnih lista koji žele snažnu i samostalnu Hrvatsku je pitanje časti i odgovornosti prema građanima. Realno je osvajanje 40 od 151 zastupničkih mjesta na izborima za Sabor te 6 od 12 zastupnika za Europski parlament čime bismo bili apsolutni pobjednik svih izbora. Svi zajedno moramo pokazati zrelost i odgovornost prema građanima Hrvatske koji to od nas očekuju. Samostalni izlazak na izbore rezultirat će s nekoliko zastupnika svakoj stranci i opravdani podsmjeh cijele javnosti i biti dokaz potpune neodgovornosti prema vlastitoj državi i građanima”, napisao je Kolakušić na svom Facebook profilu.

Glavna namjera Kolakušića jest udruživanje spriječiti propadanje glasova birača. U nekim izbornim jedinicama, smatra Kolakušić, tako može biti spašeno i do 20 000 glasova…

“Koji je smisao da političke opcije koje o većini ključnih tema razmišljaju isto na izbore idu odvojeno? Pogotovo u situaciji kada globalističke opcije idu zajedno ili posjeduju sve medije? U slučaju razjedinjenog nastupa, u svakoj jedinici može biti bačeno i do 20.000 glasova što je 2 mandata po jedinici ili 20 mandata ukupno? Vidjelo smo kako izgleda život kada odluke donose globalističke opcije, vidjeli smo to za vrijeme pandemije, vidimo u vezi ilegalnih migracija, iseljavanja, masovnog uvoza radnika iz trećih zemalja, odnosu prema Bruxellesu itd. Razjedinjeni izlazak bila bi ogromna neodgovornost prema biračima suverenističkih pogleda i desetke tisuća njihovih glasova bi poslao u vjetar, a mandate bi zauzvrat dobio HDZ i SDP-ova koalicija”, razmišljanja su Kolakušića na njegovom Facebook profilu.

Kolakušić i njegov povratak u hrvatsku politiku

Mislav Kolakušić jedna je od najzanimljivijih pojava na hrvatskoj političkoj sceni posljednjih godina. Svoje javno djelovanje započeo je još prije desetak godina kao sudac Trgovačkog suda. Tada je sa sudačke dužnosti javno progovarao protiv štetnih zakona i raširene korupcije. Službeno političko djelovanje započinje 2019. kad se kandidira na izborima za Europski parlament na kojima njegova nezavisna lista osvaja jedan mandat.

Za vrijeme obnašanja mandata europarlamentarca Kolakušić je izbjegavao hrvatske mainstream medije (ili oni njega?!) nastavljajući komunikaciju sa simpatizerima preko društvenih mreža na kojima broji nekoliko stotina tisuća podržavatelja. U političkom smislu Kolakušić se posljednjih godina od antiestablišment političara koji ne ističe svoju ideologiju u prvi plan prometnuo u gorljivog zagovornika suverenističkih vrijednosti. Najčešće je nastupao po pitanjima pandemije covida, sigurnosti granica i prekomjernog uvoza stranih radnika u čemu Kolakušić vidi smišljenu zamjenu stanovništva.

Mislav Kolakušić nedavno je osnovao stranku Pravo i pravda i krenuo u okupljanje srodnih opcija pred predstojeće parlamentarne izbore. Koalicija suverenističkih opcija donijela bi im, po njegovim izračunima, 40 mandata na parlamentarnim i 6 mandata na europskim izborima. Do sad je postigao dogovor tek s Domovinskim pokretom, a druge potencijalne partnere neprekidno “vabi” putem svojih društvenih mreža. Na njima putem opsežnih objava objašnjava benefite takve predizborne kombinatorike.

narod.hr