Mlinarić: Plenković i Milanović ne mogu ostvariti naše snove

Pin It

Plenković i Milanović ne mogu nas odvesti tamo gdje nikada nisu bili. U samu ideju Hrvatske. Oni ne mogu ostvariti naše snove jer ih sami nikada nisu sanjali. Ne mogu izgraditi kršćansku Hrvatsku, jer nisu bili odgojeni u kršćanskoj vjeri. Ne mogu shvatiti ono što je proizašlo iz Domovinskog rata, jer su od njega pobjegli.

Oni ne mogu razumjeti progonjenu Hrvatsku koju su totalitarni režimi pokušali uništiti - jer su oni bili na strani tih režima. Ne možete voditi nekoga tamo gdje niste nikada bili i nikada niste željeli biti; ostvariti planove koji nikada nisu bili vaši.

Stranke koje su oni formirali postale su tamnice u kojima su zarobljeni idealisti koji šute, i karijeristi koji čekaju svoju priliku - spremni gurnuti kolegu u provaliju kako bi se popeli do samog vrha. Svaki put kad pobijede, Hrvatska se izručuje toj skupini, gdje će karijeristi uvijek dobiti novu priliku, jer osjete krv, i spremni su ići preko granica morala kako bi zadržali vlast. Glasove će dobiti od šutljivog mnoštva vjernih birača, koji se nadaju da će doći bolji trentuci, kada će ih netko poput Mojsija povesti, i kada će njihovo vrijeme doći. To je kockanje s prevarantima, gdje takvi naivci nemaju nikakve šanse.

Postoji i treća skupina: oni su dobili posao, ili njihovi - koji su ga zaslužili - jer su vrijedni, pošteni, sposobni. No, posao koji su zaslužili, dobili su preko veze. Takvi su pošteni, ali nisu hrabri, zarobljeni strahom za svoju egzistenciju, i jedva čekaju da ih netko oslobodi.

Sveukupno, postoji velika množina različitih ljudi kojima je opasno povjeriti bilo što.

SDP je grupa idealista zarobljenih u ideološkom ludilu, koji se ne usuđuju izaći iz slijepe ulice povijesti, i reći istinu o komunizmu: da je bio bolesna i neostvariva ideja koja je prerasla u najvećeg zločinca povijesti. Bez obzira na to koliko su dobri ili blagi, oni su oružje u rukama te zvijeri koja će ih kad-tad ponovno okrenuti protiv vlastitog naroda. Oni unutar te stranke uvijek će prezirati sve što je čisto hrvatsko. Povjeriti Hrvatsku njima znači izručiti je onima čije uho i dalje suflira njezine krvnike, koji su pobili stotine tisuća nevinih Hrvata.

Vrijeme je da svi shvatimo kako moramo izgraditi zdrave i časne stranke kojima ćemo povjeriti budućnost Hrvatske u idućim desetljećima.

A znam jednu takvu. Domovinski pokret.