Plenković je nervozan jer izgleda da aktualna hrvatsko-četnička koalicija ne dobiva dovoljno!

Pin It

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao je birače Domovinskoga pokreta, Mosta i drugih nacionalno orijentiranih političkih stranaka i opcija da se vrate matici, to jest HDZ-u, jer da će ih njihove stranke izdati i odvesti SDP-u.

Nakon toga, Plenković, ne znajući da ga se snima, vrijeđa iste stranke, najviše Domovinski pokret, a zatim i Most, da su to kvarni ljudi koji ništa nisu napravili te ponavlja da će opet prikloniti se SDP-u, kao što su, kaže on, na predsjedničkim izborima omogućili pobjedu Milanovića. Uza sve to, Plenković pokazuje svoje rasističko i primitivno, u biti pravo lice jer govori o nekakvoj dinarskoj Hrvatskoj i onim izbornim jedinicima koje su kao Liga prvaka u odnosu na tu dinarsku. 

     Prvo, nije jasno zašto je Plenković toliko nervozan ako je jako siguran u svoju pobjedu, kao što najavljuje na skupovima HDZ-a. 

   Drugo, čelnici Domovinskoga pokreta i ostalih prozvanih stranaka trebali bi u odgovoru Plenkoviću pozvati birače HDZ-a da se vrate i okrenu matici, tuđmanizamu i hrvatstvu, a to je davno istjerano iz HDZ-a, istjerao ih je upravo Plenković. 

I, napokon, treće, čini se da Plenković ipak pomalo gubi tlo pod nogama. Nasuprot svim režiranim anketama, čini se da Plenković-Pupovčeva hrvatsko-četnička koalicija ne dobiva toliko koliko najavljuju potpuno korumpirani mediji i da ne će moći sastaviti vlast bez potpore drugih opcija u Hrvatskome saboru.

 Plenkoviću preostaje još zadnja opcija - Apis! To je agencija koja broji glasove, a od prije nekoliko mjeseci Vlada joj je stotpostotni valsnik.

    Nakon svega Domovinskome pokretu, ali i drugim nacionalnim opcijama, mora biti jasno da su porušeni svi mostovi eventualne suradnje s Plenkovićevim HDZ-om, ne zato što Plenković njih ne želi, nego zato što je za njih suradnja s izdajnikom apsolutno neprihvatljiva.

Ivica Marijačić