Invazijski migranti - kako do rješenja?!

Pin It

Od 2015. intenzivno se na ozemlje Hrvata vrši invazija kriminalaca i terorista iz Afrike i Azije. Umotani u celofan stvarno potrebitih nepočutnici ulaze u RH i EU, u biti bez provjere i kontrole. Britanija je odlučila tome stati na kraj …

Britanija usvojila novi zakon, slat će migrante u Ruandu. Reagirali  i prodavači magle tzv. “dužnosnici UN-a”

Dvojica iskusnih prodavača magle tj.  visokih dužnosnika Ujedinjenih naroda pozvali su danas Veliku Britaniju kako bi preispitala svoj plan o prebacivanju tražitelja azila u Ruandu, upozorivši kako bi taj potez navodno imao štetan utjecaj na ljudska prava i zaštitu izbjeglica. U zajedničkoj izjavi, Filippo Grandi, visoki povjerenik UN-a za izbjeglice, i Volker Turk, visoki povjerenik UN-a za ljudska prava, pozvali su Veliku Britaniju kako bi umjesto toga poduzela praktične mjere za rješavanje problema neregularnih tokova migranata i izbjeglica. Ironično i krajnje bezobzirno prema stanovništvu Britanije koje to već dugo trpi …

Iskusni prodavači magle …

“Novi zakon označava daljnji korak u udaljavanju od duge tradicije Ujedinjenog Kraljevstva pružanja utočišta onima kojima je potrebno, čime se također krši Konvencija o izbjeglicama”, rekao je Grandi. Turk, koji je i ranije kritizirao plan, rekao je da zakon “ozbiljno ometa vladavinu prava u Ujedinjenom Kraljevstvu i postavlja opasan presedan na globalnoj razini”.

“U roku od 10 do 12 tjedana počinjemo slati tražitelje azila u Ruandu”

Britanski parlament je jučer usvojio zakon koji omogućava slanje ilegalnih migranata u Ruandu gdje će se obrađivati njihovi zahtjevi za azilom. Britanski premijer Rishi Sunak je jučer obećao da će u roku od 10 do 12 tjedana početi slati u Ruandu tražitelje azila. Sunak je objavio da je vlada rezervirala komercijalne čarter zrakoplove i obučila osoblje da šalje migrante u Ruandu.

Skrivanje i zamjena teza …

Deseci tisuća migranata, od kojih mnogi bježe od ratova i siromaštva u Africi, na Bliskom istoku i u Aziji, stigli su do Britanije posljednjih godina prelaskom La Manchea u malim čamcima na  putovanjima koje organiziraju bande krijumčara ljudi. Temeljite provjere sigurnosti i počutnosti nisu mogle biti provedene.

“Ovo je nehuman plan” – ŠATRO SPIKA  …     :p)

Zaustavljanje dotoka migranata je prioritet za britansku vladu, ali kritičari kažu da je plan da se ljudi deportiraju u Ruandu umjesto da se tražitelji azila rješavaju u Britaniji nehuman.

Prema politici formuliranoj prije dvije godine i dogovorenoj s Ruandom, svaki tražitelj azila koji ilegalno stigne u Britaniju bit će poslan u Ruandu prema shemi za koju vlada kaže da će spriječiti prelazak kanala i razbiti sadašnji model krijumčarenja ljudi. To će se odnositi i na one koji su zatražili azil u Velikoj Britaniji i nikada ranije nisu kročili na afrički kontinent.

Halo HRVATI što se čeka?!

Sličan sporazum ima i Italija s Albanijom. Kriminalce i teroriste umiješane među potrebite nitko ne treba. … Samo Hrvati takve primaju…

priznajem.hr