Kako HDZovci poštuju Istambulsku

Pin It

Šef gospićkog HDZ-a i nesuđeni gradonačelnik priveden zbog obiteljskog nasilja

U Gospiću je u petak priveden predsjednik gradskog odbora HDZ-a Mario Stilinović na temelju prijave supruge za nasilje u obitelji.

Stilinović je voditelj Uprave šuma u Gospiću, predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i kandidat za gradonačelnika na prošlim izborima. Prema neslužbenim informacijama, supruga ga je prijavila za prijetnju i nasilje u obitelji, objavio je HRT pozivajući se na Hinu.

Ličko-senjski župan i predsjednik lokalnog HDZ-a Ernest Petry rekao je da je u Karlovačkoj županiji na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija i da je o slučaju čuo iz medija. Upitan je li pokušao nazvati Stilinovića, odgovorio je nije i dodao da to ne bi bilo ni primjereno.

Priveden mogući kandidat, HDZ još ne zna koga kandidirati za gradonačelnika

Rekao je da će se stranka znati postaviti u ovom slučaju, ako se dokaže osnovana sumnja.

“U slučaju da se sumnje pokažu osnovanima, pokrenut će se stegovni postupak pred časnim sudom. Čekamo što će reći Državno odvjetništvo”, rekao je Petry.

Uskoro će se birati gradonačelnik Gospića, a upitan je li stranka kanila kandidirati Stilinovića, Petry je odgovorio da nije još određen kandidat. Prema njegovim riječima, stranka se bavila parlamentarnim izborima, a sada se bavi europarlamentarnim.

Prema pisanju medija, Stilinovića je supruga prijavila za dva kaznena djela nakon što je on nju prijavio zbog nametljivog ponašanja.

narod.hr