Radić: Nismo ovdje zbog fotelja, što smo obećali moramo isporučiti

Pin It

Ne želim izjednačavati politiku SDSS-a i ljude srpske nacionalne manjine. To je ružno i to ću uvijek opovrgnuti. Ne želim ulaziti u taj dio tko će imati kakve razloge i argumentaciju. Ja sam dao riječ u kampanji da ja neću biti dio većine sa SDSS-om i Možemo. Iza toga ću principijelno stajati. Treba unijeti i malo principa i dostojanstva u politiku. Ako prekršimo principe, to je izdaja birača.

U studiju Jutarnjeg lista zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić govorio je o sastavljanju Vlade i ključnim pretpostavkama za suradnju.

„Ne želim izjednačavati politiku SDSS-a i ljude srpske nacionalne manjine. To je ružno i to ću uvijek opovrgnuti. Ne želim ulaziti u taj dio tko će imati kakve razloge i argumentaciju. Ja sam dao riječ u kampanji da ja neću biti dio većine sa SDSS-om i Možemo. Iza toga ću principijelno stajati. Treba unijeti i malo principa i dostojanstva u politiku. Ako prekršimo principe, to je izdaja birača. Mi nećemo kršiti niti jedan princip koji smo dali“. 

„Domovinski pokret je u stanju u bilo kojoj izlaznosti i bilo kakvim okolnostima ići na izbore. Mi smo bili treća snaga i kad su bili lockdown i korona kriza prije četiri godine i sad smo opet kad je najveća izlaznost u zadnjih dvadeset i pet godina“.

„Mi imamo naše principe i mi ćemo ih se držati. Mi kad smo ulazili u ovaj proces jasno smo rekli koje su naše politike koje držimo. Ako mi ne možemo paket koji smo našim biračima obećali isporučiti – nećemo biti dio vlasti. Mi ovdje nismo da se borimo za fotelje, što smo obećali moramo isporučiti.“