Karamarko: Trijumfirala je Karamarkova vizija HDZ-a

Pin It

Vrijeme je da se Tomislav Karamarko vrati u hrvatsku politiku, stekao je  podršku i divljenje mnogih – Totalno HR

Volio bih da se HDZ u potpunosti vrati politici samopoštovanja i suverenizma. Volio bih da HDZ kreira politiku koja bi Hrvatsku izvukla iz terminalne faze i gubitka stanovništva. Volio bih da naša zemlja razvija malo i srednje poduzetništvo, industriju i proizvodnju hrane. I da ne uvozi Eu savezničko smeće. Volio bih da raščistimo sa prošlošću ali na način da se napokon izgovori istina i o komunističkom režimu

Uh....

Gledam kroz prozor i vidim skinuli političarku Dahliu. Na jumbo plakatu Erste banka nudi neka rješenja za ljude koji nemaju gajbu. Nije loše! Političarka je upala u Sabor. Njoj upalilo, a narodu kako bude. 

No, da meni ne bude dosadno i da ne moram prije spavanja brojati ovčice, pobrinula se gospođa ili drugarica Sanja Modrić. Pročitao sam njezin otužni uradak na avangardnom Telegramu. Zamišljam rečenu damu, kako uz čašu Dingača, sa rukom na čelu, crvenih obraza, drlja tekst naslova - Plenkovićev se konstrukt uz tresak razbio o beton. Danas je jasno da je na izborima trijumfirala Karamarkova vizija HDZ-a.

Grozno… 

Zamislite koliko je Sanju pogodila mogućnost da Plenković pristane na “bratimljenje” sa DP-om. Jer kako reče, ne da Plenković nije promijenio stranku, nego je vraća u njenu najgoru fazu. Osam godina ni za što.

Razumljiva frustracija za nekog zavidne kompartijske prošlosti. Toliko tečajeva ili kurseva, što kumrovečkih ili inih, ostavlja tragove. Očito trajne!? Tu vrstu frustracija lako uočavaju studenti prve godine psihologije ili medicinari, specijalizanti psihijatrije.

Kaže rečena da su DP-ovci provincijalci, tamburaši i čvarkaši, davitelji prošlošću i sitni kalkulanti koji, u nedostatku snažnih sadržaja, nameću društvu davno apsolvirane i preživjele teme na kojima kod slabo pismenih birača kamče jeftine političke poene.

Ovo je, očito, bila inspiracija nakon druge ili treće čaše crnjaka.

Plenković im nije ispunio očekivanja. Nije promijenio HDZ i nije promijenio Hrvatsku - trijumfirala je Karamarkova vizija HDZ-a.

Volio bih da je tako. Volio bih da se HDZ u potpunosti vrati politici samopoštovanja i suverenizma. Volio bih da HDZ kreira politiku koja bi Hrvatsku izvukla iz terminalne faze i gubitka stanovništva. Volio bih da naša zemlja razvija malo i srednje poduzetništvo, industriju i proizvodnju hrane. I da ne uvozi Eu savezničko smeće. Volio bih da raščistimo sa prošlošću ali na način da se napokon izgovori istina i o komunističkom režimu i zločincu Titu. Volio bih da imamo jasno definiranu međunarodnu poziciju i iskreno savezništvo sa SAD-om (i pravi LNG). Volio bih da imamo čvrst stav glede BiH i njezine cjelovitosti. Jer to je država i hrvatskog naroda. Volio bih da hrvatski političari ne koketiraju i ne suportiraju razbijače BiH. A da takvi budu persone non grata za našu državu.

Eto štošta bih želio kao predstavnik “Karamarkovog” HDZ-a. Zbog tih i takvih želja i potrebe čvrstog jedinstva bez dodatnih usitnjavanja, nije realiziran planirani, novi politički projekt. Ako se HDZ doista opet “karamarkizirao” onda je to dobro. Ako je Plenković osjetio specifikum hrvatskog narodnjaštva onda mora znati tko su mu prirodni koalicijski partneri.

Zato pozivam i očekujem da se koalicija HDZ-a i DP-a realizira. 

Na vodstvu obiju stranaka je velika odgovornost.

Ps: ne zamarajte se sa jugotitoističkim piskaralima koje je mimoišla riječ - lustracija…