Zadnji komentari

Nikola Kajkić podnio kaznenu prijavu za ratni zločin u Vukovaru

Pin It

Suspendirani hrvatski policajac: Laži su optužbe da sam u Srbiji ...

Nakon određenog vremena čuo je ispaljivanje nekoliko hitaca iz automatskih puški sa kojim su počinitelji bili naoružani, te je nakon pucanja prestalo jaukanje i pozivanje u pomoć oštećenog Zvonka Pavlovića.

ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

VUKOVAR

KAZNENA PRIJAVA

Zbog počinjenog ratnog zločina opisanog u članku 91, Kaznenog Zakona RH, Ubojstva, oštećenog ZVONKA PAVLOVIĆA rođ. 01.03.1957, iz Vukovara.

Protiv:

1. Željka Curnić iz Vukovara, trenutno živi u Beogradu,

2. Osoba po nadimku trbo, Iz Vukovara, 

3. NN osoba, iz Vukovara.

O b r a z l o ž e nj e

U Vukovaru u današnjoj županijskoj ulici, u obiteljskoj kući NN kućnog  broja,   (u to vrijeme  kuća je bila locirana na lokaciji  preko puta Vukovarske bolnice, danas na toj lokaciji predmetne  kuće nema, ista je srušena, na istoj parceli danas je izgrađen parking,  i poslovna zgrada u kojoj je smješten  cafe bar ¨Marde¨), u  mjesecu siječnju 1992 godine, (sada točno nepoznatog dana), u večernjim satima, počinjen je ratni zločin fizičkog zlostavljanja i maltertiranja, batinjanja a kasnije i ubojstva oštećenog ZVONKA PAVLOVIĆA rođ. 01.03.1957 godine, na način da su  tri muške osobe, počinitelji, obučene u uniforme i naoružani vatrenim oružjem, automatskim puškama, a  po izjavi svjedoka ŽIVORADA MILJKOVIĆA, radilo se o počiniteljima  Željko Curnić iz Vukovara, osoba po nadimku trbo iz Vukovara,  te treća osoba NN identiteta iz Vukovara,  poznato svjedoku  da su u to vrijeme bili  pripadnici tadašnje SAO milicije.

Počinitelji su došli  do obiteljske kuće locirane na gore navedenoj lokaciji, uslijed čega su naredili svjedoku Živoradu Miljkoviću da napusti kuću pod prijetnjom da će i on biti ubijen, a nakon čega se Miljković i udaljio iz predmetne kuće,  zaustavivši se na ulici ispred predmetne kuće, sa namjerom i znatiželjom da vidi što će se dogoditi,  te je određeno vrijeme slušao zvukove tupih udaraca po tijelu Zvonka Pavlovića kao i njegove urlike i glasove zapomaganja u pomoć. 

Nakon određenog vremena čuo je ispaljivanje nekoliko hitaca iz automatskih puški sa kojim su počinitelji bili naoružani, te je nakon pucanja prestalo jaukanje i pozivanje u pomoć oštećenog Zvonka Pavlovića.

Svjedok Živorad Miljković, je nakon što je čuo zvukove ispaljenih metaka iz oružja, u strahu za svoj život udaljio se u nepoznatom smjeru, a nakon nekoliko mjeseci od tog događaja, sa namjerom provjere sudbine oštećenog Zvonka Pavlovića, ušao je u kuću u kojoj se po njegovoj izjavi zločin dogodio,  u županijskoj ulici u Vukovaru,  te je na zidovima u sobi kuće,  u kojoj je boravio oštećeni Zvonko Pavlović vidio rasprskanu krv po zidovima a koja je  po njegovom svjedočanstvu nastala uslijed prostrijelnih rana koje su mu zadali počinitelji pucajući mu u tijelo iz vatrenog oružja.

Svjedok  Miljković je nakon kuće,  u daljnjoj znatiželji pretražio i prostor dvorišta predmetne kuće,  te je u samoj blizini izgrađenog objekta “pušnice” iz zemlje vidio da viri šatorsko krilo koje je bilo krvavo, te dio ljudskog tijela koje je najvjerovatnije od oštećenog Zvonka Pavlovića.

Nadalje po neprovjerenim saznanjima, 2019 godine prilikom gradnje navedenog parkirališta u Županijskoj ulici u Vukovaru, na tom području pronađene su ljudske kosti, za koje do danas nije utvrđeno čije su odnosno nije utvrđen identitet pronađenih posmrtnih ostataka.

Za navode iz ove kaznene prijave predlažem saslušati svjedoke:

Živorada Miljkovića iz Vukovara, R Perišina 5,

Živana Curnić (dom za starije osobe u Nuštru), bivša supruga oštećenog Zvonka Pavlovića, koja također posjeduje određena saznanja o počinjenom ratnom zločina.

Prijavu podnosi

Nikola Kajkić