Zadnji komentari

Orbán: EU ne brine poražavajuća demografska slika Europe, oni su zaokupirani rodnom ravnopravnošću

Pin It

Hungary's Viktor Orbán explores his options for new allies | The Hill

U Mađarskoj ustav definira brak kao brak između muškarca i žene i naglašava važnost obitelji kao temelja nacije. Viktor Orbán kritizira europske liberale zbog fokusiranja na pitanja poput rodne ravnopravnosti umjesto na rješavanje demografskih izazova.

Majka je žena, a otac je muškarac

Orbán naglašava da mađarski ustav također definira da je majka djeteta žena, a otac je muškarac. ”Tužno je da živimo u svijetu gdje ovakve stvari moraju biti definirane ustavom”. Orban kaže da ljudi ne mogu mijenjati prirodni poredak, ali to ne spriječava liberale u pokušaju da to učine.

”Europa je još uvijek vođena od strane progresivne liberalne elite i ono što vidim je da umjesto da se uhvate u koštac s važnim problemima u Europi, kao što je primjerice, demografska budućnost kontinenta, oni su zaokupljeni raznim vrstama poslova i besmislicama”, kaže Orban.

Sovjeti su htjeli promijeniti riječni tok, tako danas djeluju EU elite

”Kad sam bio mlad, u vrijeme kad su Sovjeti okupirali Mađarsku, htjeli su promijeniti smjer rječnog toka, što je potpuno besmisleno, protiv prirodnog reda. Sovjeti su htjeli promijeniti prirodni poredak. Sjetio sam se ovoga kada sam prije dvije godine pročitao da je Europski parlament glasao o dopuštenju činjenice da ‘muškarci mogu roditi’. U ovom trenutku teško je bilo odlučiti koja strana ide više protiv prirode”, kaže Orban.

Orban je rekao da je sovjetski plan da promijeni smjer rječnog toka, propao, te da će isto tako i propasti plan uplitanja Europske unije u obitelj. ”Kao što je sovjetski plan propao, također ne predviđam ništa bolje ni za plan liberalnih elita. Sovjetska besmislica je mogla biti vidljiva onog trenutka kada su zabranili riječ ‘Božić’, umjesto čega smo morali govoriti ‘Sretan blagdan borova’. Sjetio sam se ovoga kad sam pročitao plan Europske komisije da zaustavi svoje zaposlenike u namjeri da čestitaju jedni drugima Božić jer navodno Božić nije dovoljno LGBTIQ prijateljski nastrojen, odnosno nije uključiv i neutralan”, prisjeća se.

Europski liberali usmjereni su na pogrešne ciljeve

Orban upozorava da su europski liberali usmjereni na pogrešne ciljeve te da nas njihov način razmišljanja sprječava da budemo usmjereni na ono što je zaista bitno, a to je pitanje demografije. Umjesto toga elite su fokusirane na, primjerice, provođenje kvota ugljika u ekonomiji ili na provođenje rodnih kvota u društvu.

Orban kaže da Europa djeluje iz straha, a strah čini da budemo poraženi. ”Europski građani su zainteresirani kako osnovati obitelj, sigurno okruženje, odgajati djecu u miru i sigurnosti. Ovo su demografski problemi”, kaže Orban, ali svejedno za elite ovo nije najvažnija agenda u europskoj politici danas. ”Kako je ovo moguće?”, pita se Orban.

narod.hr