Zadnji komentari

Ilčić: Treba nam potpuna promjena migrantske politike!

Pin It

Stop Illegal Immigration (@IllegalStop) / X

Takozvane humanitarne udruge nisu rekle niti riječ o tome. .. Dakle, policija, koja legalno radi svoj posao ne smije koristiti oružje, a oni koji rade nelegalan posao smiju! Možemo se zaista pitati tko je tu lud

Na današnjem plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta, tijekom vrlo burne rasprave o potrebi bržeg donošenja paketa za azil i migracije,  zastupnik Hrvatskih suverenista Ladislav Ilčić je upozorio kako je kriminalna sprega krijumčara ljudi i migranata koji nelegalno pokušavajući ući u EU nedavno rezultirala pucnjavom na hrvatske policajce.

“Takozvane humanitarne udruge nisu rekle niti riječ o tome. .. Dakle, policija, koja legalno radi svoj posao ne smije koristiti oružje, a oni koji rade nelegalan posao smiju! Možemo se zaista pitati tko je tu lud.” - naveo je Ilčić.

Istaknuo je kako je bi svi oni koji potiču ilegalne migracije trebali odvesti nelegalne migrante u svoje domove, a ne forsirati sve ostale na obvezno preuzimanje migranata kroz kvote. Problematizirao je i opciju penaliziranja država članica koje trebaju plaćati 20 000 eura po svakom slučaju gdje odbijaju odobrenje azila. Istaknuo je kako u Hrvatskoj prosječni umirovljenik, koji je radio 40 godina te uplaćivao poreze, prima godišnju mirovinu manju od 5000 eura, a da bi, sukladno ovoj odredbi, države članice trebale plaćati četiri puta više za nelegalne migrante.